Cresterea pisicilor ar putea fi interzisa intr-o localitate din Noua Zeelanda

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Numerosi iubitori de animale le considera companioni de incredere, insa pentru ecologistii din Noua Zeelanda pisicile reprezinta daunatori care ameninta supravietuirea multor specii endemice, iar o mica asezare din aceasta tara ia in calcul interzicerea totala a acestor animale, relateaza joi DPA, informeaza AGERPRES.

O noua propunere lansata saptamana aceasta de autoritatile locale din localitatea Omaui, situata in capatul sudic al Insulei de Sud, propune sterilizarea, microciparea si inregistrarea tuturor pisicilor din regiune. In plus, locul niciunei pisici nu va putea fi luat de o alta felina dupa ce aceasta va muri, se arata in aceasta propunere.

Localitatea este o ”zona de conservare de mare importanta”, iar indepartarea pisicilor din regiune va contribui la supravietuirea animalelor native, a declarat pentru publicatia Otago Daily Times presedintele organizatiei Omaui Landcare Charitable Trust, John Collins, un sustinator al interdictiei.

”Nu suntem persoane care urasc pisicile, insa dorim ca mediul nostru sa abunde in specii salbatice”, a adaugat acesta.

Speciile salbatice dispar cu repeziciune din aceasta tara, iar multe pasari native au fost ”facute bucatele” de pisici chiar pe gazonul din fata casei lui Collins, dupa cum a sustinut acesta.

Pisicile, care au fost introduse in aceasta tara de imigrantii europeni, au cazut de multa vreme in dizgratia ecologistilor din Noua Zeelanda deoarece sunt animale pradatoare foarte eficiente, reputate pentru uciderea a numeroase specii native, inclusiv pasari, reptile si insecte.

Ministrul pentru Conservarea Mediului, Eugenie Sage, a sugerat recent ca locuitorii din capitala Wellington ar trebui sa nu mai creasca pisici astfel incat sa poata fi reintrodusa in salbaticie pasarea kiwi, specie emblematica pentru Noua Zeelanda.

”Cred ca, treptat, oamenii vor incepe sa admita ca pentru ca speciile salbatice sa supravietuiasca pisicile trebuie sa ramana in interior, iar cand o pisica moare, nu este bine sa fie inlocuita”, a declarat Sage.

Iubitorii de pisici din Omaui se vor opune ”in mod activ” impotriva oricarui plan de eliminare a pisicilor, noteaza Xinhua.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *