Cresterea salariilor in invatamant este sigura, din 2015

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cresterea salariilor in invatamant este sigura incepand din anul 2015, a declarat vineri, pentru AGERPRES, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret”, Marius Nistor.

“Nu se stie in acest moment care este procentul, dar cresterea salariala este sigura. Se impune o reasezare odata cu cresterea salariului minim pe economie, iar in domeniul bugetar s-a produs o aplatizare a grilei. In momentul de fata, sunt clase salariale care se intrepatrund una pe cealalta si atunci se impune o reasezare a grilei salariale cu cresteri decente si corespunzatoare pentru toti colegii”, a spus Marius Nistor.

Conform acestuia, principala prioritate a Federatiei Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret” este promovarea unei legi a Educatiei Nationale, la care se lucreaza in prezent, care sa tina cont de personalul angajat, care sa fie acceptata de tot sistemul nu asa cum a fost pana acum, o lege a educatiei asumata, nu impusa, care a generat probleme fara precedent in sistem.

Acesta a participat, vineri, la Brasov, la lucrarile Consiliului National al Departamentului pentru Invatamantul Tehnic si de Transporturi al Federatiei Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret”.

“De asemenea, ne dorim foarte mult desfiintarea finantarii per capita pentru ca, in prezent, aceasta nu face altceva decat sa generalizeze saracia la nivelul unitatilor din invatamantul preuniversitar, unde scolile se descurca foarte greu de pe o zi pe alta.Tot in cadrul acestei intalniri discutam si situatia personalului nedidactic si didactic auxiliar, modul in care vom actiona pentru cresterea salariilor. Avem cateva mii de posturi nedidactice blocate in continuare, iar fara acest personal scoala nu poate functiona”, a mai afirmat presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie”Spiru Haret”.

Intrebat daca sistemul de invatamant se mai confrunta cu lipsa de personal, Marius Nistor a aratat ca exista o problema serioasa, daca se ia in calcul ca o mare parte din personalul existent acum, bine pregatit, cu vocatie in domeniu, este in prag de pensionare.

“Ne gandim cu groaza la o situatie care devine din ce in ce mai grava. Meseria de dascal nu este atractiva si atunci de unde vrem rezultate si performanta? Incercam sa constientizam societatea civila sa vina sa se bata pentru educatie, pentru un buget corespunzator alocat educatiei, nu pentru salariu. Trebuie sa avem performanta, dar fara o finantare corespunzatoare nu vom reusi”, a explicat sursa citata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *