Cresterea temperaturilor va provoca 30.000 de decese pe an in Europa in 2030

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

canicula-soareCresterea temperaturilor extreme va provoca intre 30.000 si 40.000 de decese pe an in deceniul 2030 – 2040, potrivit expertilor care au analizat impactul pe care il va avea schimbarea climatica asupra sanatatii oamenilor, relateaza EFE citata de Agerpres.

Experti reuniti la conferinta internationala desfasurata la Barcelona, convocata de New York Academy of Sciences, de fundatia catalana Obra Social ‘la Caixa’ si de organizatia Biocat, au prognozat ca temperaturile in Europa vor creste cu 4 grade intre perioada 2070 si 2100 ca urmare a schimbarii climatice.

„In prezent 8 milioane de oameni isi pierd viata in fiecare an in intreaga lume din cauza nivelelor inalte de poluare ambientala”, a declarat Chris Dye, director pentru strategie al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Potrivit expertului, variatiile climatice vor provoca tulburari asupra persoanelor cu boli cronice cardiovasculare si respiratorii, grupurile de populatie cele mai vulnerabile fiind cei cu varste de sub 15 ani si persoanele de peste 75 de ani.

„Schimbarea climatica nu provoaca maladii, ci potenteaza efectele multor boli”, a subliniat Chris Dye, care a condus echipa de raspuns la criza Ebola de aproape un an. Alte exemple ale impactului schimbarii climatice vor fi diareea, din cauza lipsei de masuri igienice pe timp de seceta si foamete.

Aparitia unor boli de origine tropicala in tarile dezvoltate este o alta preocupare a oamenilor de stiinta cu care se confrunta omenirea, precum focarul virusului chikunguna in Caraibe de la sfarsitul anului trecut care s-a raspandit deja in America de Sud — unde au fost diagnosticate 850.000 de cazuri — si care s-ar putea extinde in Europa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2