Cretu: Romania va beneficia in perioada 2021-2027 de o crestere cu peste 7 miliarde de euro a finantarilor din cadrul Politicii de Coeziune

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania va beneficia in perioada 2021 – 2027 de o crestere cu peste 7 miliarde de euro a finantarilor prin Politica de Coeziune, respectiv peste 300 de euro pe cap de locuitor, a declarat, marti, comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, la conferinta la nivel inalt privind viitorul Politicii de Coeziune, informeaza AGERPRES.

„Am negociat, asa cum stiti, in noul cadru financiar multianual. Ne-am luptat sa ramanem la aceeasi metoda de alocare a fondurilor europene, o metoda pe care o numim ‘metoda Berlin’, care a fost folosita inca din anul 1999 si care s-a bazat pe Produsul Intern Brut pe cap de locuitor.

Potrivit acestei metode, Romania va beneficia in perioada 2021-2027 de o crestere cu peste 7 miliarde de euro a finantarilor din cadrul Politicii de Coeziune in viitorul cadru financiar multianual. Vreau sa va spun ca aceasta inseamna peste 300 de euro pe cap de locuitor in Romania. Aceasta este logica Politicii de Coeziune: cu cat esti mai bogat, cu atat primesti mai putin. Deci, Olanda va primi 13 euro pe cap de locuitor, iar tari ca Slovacia, Romania, Bulgaria, Grecia vor primi mai mult”, a spus Corina Cretu.

Comisarul european a subliniat ca puterea si unitatea Uniunii Europene stau in coeziunea dintre statele membre, fiind expresia solidaritatii si insemnand un sprijin pentru statele nou intrate de a reduce decalajele economice si sociale.

„In lunile care au trecut, am negociat acest cadru, acest buget si cred ca politica regionala a iesit victorioasa din aceasta batalie, dar, sigur, propunerea noastra este acum in mainile Parlamentului European si ale Consiliului European, care sunt co-legislatori, iar pentru prima data in istoria Uniunii Europene am reusit sa avem cea mai mare anvelopa pentru Politica de Coeziune, de 373 de miliarde de euro pentru 27 de state membre”, a adaugat Cretu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2