Criminal prins in urma cooperarii intre Politia Maramures si Politia Madrid

PNL

In cadrul activitatilor de colaborare operativa a Politiei Nationale din Spania cu Politia Romana, la data de 9 ianuarie a fost organizat si desfasurat un dispozitiv politienesc la care au participat politisti din cadrul I.P.J. Maramures – Serviciul de Investigatii Criminale si politisti spanioli.

Actiunea desfasurata in comun a reprezentat faza finala a investigatiilor desfasurate de catre Politia Nationala Spaniola – Brigada de Politie Judiciara din Madrid – pentru elucidarea agresiunii sexuale si a omorului comise la data 11 martie 2016 in orasul Coslada (provincia Madrid), victima fiind o femeie de cetatenie romana iar suspectii, doi frati domiciliati in judetul Maramures.

Mai exact, in luna martie a anului trecut a fost gasit cadavrul unei femei de origine romana in incinta barului pe care il administra in localitatea Coslada (provincia Madrid). Trupul neinsufletit al femeii prezenta evidente semne de moarte violenta, dupa ce fusese lovita cu diverse obiecte si agresata sexual.

Politistii spanioli si-au axat atentia pe doi frati de cetatenie romana care aveau resedinta in orasul in care a fost comisa fapta. In luna septembrie a anului trecut, unul dintre cei doi frati a fost arestat in orasul Alcala de Henares (provincia Madrid). Celalalt banuit s-a intors in Romania la cateva zile dupa comiterea crimei.

Din acest moment au fost puse in miscare mecanismele europene de cooperare politieneasca prin intermediul Interpol.

Activitatea s-a finalizat cu executarea unor perchezitii in localitatea Moisei, rezultatul acestora oferind elemente probatorii suplimentare pentru autoritatea judiciara din Spania, si arestarea celui de al doilea suspect.

“Vrem sa remarcam inaltul profesionalism si eficacitatea de care au dat dovada politistii maramureseni implicati in actiune si spiritul deschis si predispozitia spre colaborare pe care le-au aratat fata de colegii spanioli care au putut participa intr-un mod activ in dispozitiv.

Astfel, dorim sa transmitem multumirile conducerii Politiei Nationale Spaniole adresate I.P.J Maramures – Serviciul de Investigatii Criminale si indeosebi Domnului Comisar Sef de Politie Dorin COSTE  si echipei de politie judiciara aflata sub comanda dansului.

Se doreste ca actiunea desfasurata in comun sa aiba o mediatizare prin care sa se evidentieze colaborarea umar la umar a Politiei Romane cu Politia Nationala din Spania.

Folosim acest prilej pentru a va reinnoi marturia inaltei noastre consideratii.”, s-a precizat in scrisoarea de multumire a Ministerului de Interne a Spaniei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1