Criptomonede ripple si bitcoin indisponibilizate, cooperare Secret Service SUA-DCCO//DIICOT Romania: Grupare infractionala, destructurata, specializata in fraude informatice

Reclame home 1
Reclame home 1


In urma unei cereri de asistenta judiciara internationala, transmisa de Secret Service SUA, DCCO sub coordonarea DIICOT, a derulat investigatii privind un grup de romani implicat in diferite forme de frauda informatica si spalarea banilor. Victimele erau cetateni americani, iar prejudiciul cauzat se ridica la aproximativ 34.000.000$. Cercetarile au aratat faptul ca activitatea infractionala a persoanelor implicate ar fi debutat in anul 2016.

Prin intermediul unor site-uri de comert electronic, membrii grupului ar fi postat anunturi cu marfa care, in realitate, nu exista, convingand victimele sa trimita bani pentru bunurile comandate (inexistente). In urma solicitarii primite de la autoritatile competente din Statele Unite ale Americii, aproape 100 de politisti din strucuturile de combatere a criminalitatii organizate din Bucuresti, Craiova, Cluj, Ploiesti, Pitesti, Olt, Ilfov, Ialomita, Teleorman si Valcea, sub coordonarea DIICOT, au efectuat 27 de perchezitii la domiciliile si resedintele persoanelor vizate.

La perchezitii au participat si agenti ai Secret Service.

In urma actiunii, au fost ridicate sau indiponibilizate 51 de telefoane mobile, 8 HDD –uri, 40 de memory stick-uri, 32 de laptop-uri, 12 tablete, 5 de unitati centrale P.C., 86 de medii optice (CD/DVD), un aparat foto, 11 carduri bancare, 3 carduri de memorie si 2 autoturisme (in valoare aproximativa de 61.000 de euro). De asemenea, au mai fost ridicate sumele de 207.600 de lei, 24.500 de euro, 5.000 de USD si 5.500 CHF.

In aceeasi zi, prin intermediul Serviciului de Investigare Financiara a Grupurilor de Criminalitate Organizata din cadrul D.C.C.O., au fost puse in aplicare ordonante de instituire a sechestrului asigurator cu privire la 10 bunuri imobile (7 terenuri, o casa si 2 apartamente), cu o valoare totala estimata de 310.000 de euro.

Trebuie subliniat faptul ca, in premiera pentru autoritatile de aplicare a legii din Romania, au fost indisponibilizate criptomenede RIPPLE si BITCOIN, cu valoare aproximativa de 5.000 de dolari.

„In cauza, au fost identificate si conduse la sediul D.I.I.C.O.T., precum si la brigazile de combaterea criminalitatii organizate din Cluj si Craiova, 18 persoane. Totodata, 14 persoane implicate au fost preluate de Servicul Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, pentru demararea procedurilor de punere in executare a mandatelor internationale de arestare. Ulterior, persoanele in cauza au fost extradate in Statele Unite ale Americii. Cercetarile efectuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de frauda informatica, spalarea banilor si constituirea unui grup infractional organizat au beneficiat de suportul de specialitate din partea Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana”, a comunicat IGPR.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole