Cristian Cioaca isi va putea relua activitatea la Politia Municipiului Pitesti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cristian Cioaca isi va putea relua activitatea in cadrul Politiei Municipiului Pitesti pe postul pe care l-a ocupat inainte de a fi arestat preventiv, au anuntat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Arges, informeaza Agerpres.

Cioaca ar urma sa revina pe postul de dispecer, atata timp cat nu este condamnat definitiv. El va fi pus la dispozitie si nu va avea dreptul sa poarte arma si nici sa instrumenteze cauze penale.

Cristian Cioaca, condamnat de instanta de fond la 22 de ani de inchisoare pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu, a fost eliberat vineri seara din Penitenciarul Colibasi, dupa ce completul de divergenta al Curtii de Apel Pitesti a admis inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura controlului judiciar in cazul lui.

Inculpatul a fost pus in libertate, intrucat, conform noilor reglementari legale, decizia instantei este in acest caz executorie, desi poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cristian Cioaca poate parasi tara sau localitatea de domiciliu, deoarece magistratii nu i-au impus nici o interdictie, inlocuind doar masura arestarii preventive cu cea a controlului judiciar, au precizat pentru AGERPRES surse judiciare. Inculpatul are doar obligatia de a se prezenta la politie, conform graficului.

Completul de divergenta care a decis revocarea arestarii preventive s-a intrunit dupa ce completul de doi judecatori de la Curtea de Apel Pitesti nu ajunsese la o concluzie unanima asupra solicitarii, in urma cu o zi.

A fost pentru a treia oara cand cele doua judecatoare care formeaza completul nu au ajuns ajuns la aceeasi concluzie cu privire la starea de arest a lui Cristian Cioaca. Completul de divergenta a respins in cazurile anterioare, cu majoritate de voturi, cererea de inlocuire a arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi localitatea.

Completul de divergenta este format dintr-un numar de trei judecatori, in vederea solutionarii litigiului, daca cu prilejul deliberarii nu s-a format o opinie unanima in cadrul completului de judecata format din doi judecatori. Prin formarea acestui complet se poate pronunta o hotarare cu majoritate de voturi.

Cristian Cioaca a fost condamnat de Tribunalul Arges, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte, urmand sa execute 22 de ani de detentie.

Sentinta instantei de fond a fost atacata ulterior cu apel de toate partile implicate, procesul fiind pe rolul Curtii de Apel Pitesti. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama si fratele Elodiei Ghinescu, in calitate de parti civile in dosar, precum si de procurori.

Inculpatul a fost obligat, prin sentinta Tribunalului Arges, sa plateasca echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului sau minor Patrick, in calitate de parte vatamata. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma sa primeasca daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioaca a fost obligat si la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

Cristian Cioaca a fost incarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie 2013.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2