Cristian Danciu, presedinte USR Satulung: “Romania are 592,381 de copii romani care traiesc in afara granitelor tarii”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele USR Satulung, Cristian Danciu, a prezentat pe pagina de Facebook o statistica in care se arata ca Romania are peste 592.000 de copii care traiesc in afara tarii.

El spune ca printre motive se numara lipsa infrastructurii, dar si coruptia de la toate nivelurile.

“Inca o cifra care ne scoate din sfera normalului. Romania are 592.381 de copii romani care traiesc in afara granitelor tarii. De departe stam “cel mai bine” in aceasta statistica pe plan european care arata cat de multi parinti au ales sa-si creasca copii in alte tari decat Romania.

Motivele sunt multiple: lipsa infrastructurii, lipsa oamenilor competenti in sistemul administratiilor nationale si locale, coruptie la toate nivelurile, sistemul de sanatate facut praf, invatamant ineficient, …etc…nenumarate.

Este dureros si frustrant dar important trebuie sa fie faptul ca nu trebuie sa ne obisnuim cu aceste cifre. Pentru ca nu sunt cifre. Sunt vieti. Oare putem face din Satulung o comuna in care vrem sa ne crestem copii? O comuna din care copii nostri sa nu-si doreasca sa plece? O comuna in care copii nostri sa se intoarca dupa ce termina studiile superioare efectuate in alte orase? O comuna in care sa dorim sa imbatranim?”, a spus Cristian Danciu.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. dandanmm

    Asa o fi , omule politic, insa a scrie corect romineste este o necesitate.
    Copiii se scrie cu trei de i.
    Poate ca pleaca si din cauza incultilor care conduc tata.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1