Cristian Heuberger ramane director la liceul “Gheorghe Sincai”

PNL

cristian-HeubergerDupa cinci zile tensionate, situatia de la Colegiul National “Gheorghe Sincai” pare sa revina la normal.

In urma unei intalniri a consiliului profesoral a liceului baimarean, fostul director, Cristian Heubger, cat si directoarea adjuncta, Marina Lici, au revenit asupra deciziei de a demisiona.

“S-a hotarat retragerea demisiilor celor doi directori si, cu acordul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, continuarea activitatii manageriale in formula anterioara”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Cristian Heubger.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

11 Comments

 1. stefan

  dl director v-ati compromis iremediabil. Ati abdicat de la demnitatea de om integru, devenind complicelel unui individ corupt . Ati dovedit lipsa de moralitate si coruptibilitate. Asemenea prof Ioan Muresan, prezent si el la showul mediatic penibil al inca primarului fost elev mediocru, ati dat dovada de slabiciune si lipsa de character. Sa va fie rusine. Singurul caz in care puteati reveni cu fruntea sus, era demisia primarului. V-ati compromise din dorinta de a fi director, adica un nimeni cu functie.

  Reply
 2. dilau

  prietene cristian, – bine ca nu ne stim ca sigur as fi ramas toata viata in clasa 9 – ai fi fost un bun director in anii 80 dar acum n-ai nici o treaba cu directotarul. raminerea ta suna a “ciolan” si te faci ca uiti un lucru – acolo sus si jos, cineva nu te iubeste – .

  Reply
 3. Adelina Maries

  Ce materie preda d-na Dana Heuberger la CN Sincai? Texul de mai jos ii apartine https://www.facebook.com/dana.heuberger/posts/10205403598473556?fref=nf
  Stimati elevi sincaisti si parinti va rog sa-l interpretati si sa-l corectati d.p.v.d. gramatical, al coerentei si mai ales al caracterului.
  “Azi am să îmbrac în uniformă. Mi-am cumpărat-o acum mai bine de doi ani (și nu sunt singurul profesor din Șincai care a făcut asta), pentru că mi s-a părut elegantă, mi-au plăcut culoarea (e bleumarin, deci nu putea să nu mă încânte) și materialul. În plus, mi s-a părut potrivit ca în ocazii speciale să reprezint și prin ținută liceul meu drag.
  Am să mă îmbrac în uniformă pentru că am fost convocați de domnul primar, noi, profesorii, ca să auzim, probabil, o altă versiune asupra puciului de luni. Câte una pe zi e bine, să nu ne plictisim. Probabil că voi afla că soțul meu e cel care l-a implorat să îl ajute să își dea demisia. grin emoticon
  Din nefericire pentru domnul primar însă, reacțiile tuturor – chiar și ale celor mai mulți elevi – infirmă discursul lui electoral. Dacă asta și-a dorit, atunci a câștigat în popularitate: am primit mesaje de susținere până și din China, dar cum ar fi putut redeveni domnia sa vedetă internațională altfel?
  Așadar, mă duc să îmi calc uniforma.”

  Reply
  1. Adelina Maries

   apropo…. nu aduc acuzatii si nici ofense 🙂 … doar o provocare … perfecta din unele puncte de vedere interpretativa din altele

   Reply
   1. Dumitru S.

    Cred ca mai potrivit ar fi “interpretabila”, domnisoara Adelina. In alta ordine de idei, dupa ce v-am citit mai multe postari pe acest site, nu cred ca sunteti cea mai potrivita pentru a solicita analize pe text si a lansa provocari. Doamna Heuberger a exprimat un punct de vedere, vadit afectata emotional, cum e si firesc. Importante raman faptele junelui edil, care considera ca poate manipula in continuare pe toata lumea. Ceea ce trebuie retinut din tot acest circ este ca individul nu are scrupule, este pervers si ticalos. In rest, faptele lui sunt prevazute in Codul Penal si trebuie pedepsite ca atare.

    Reply
 4. Consilier

  Domnule profesor Heuberger ( mai bine un simplu profesor decit un director patat ) , pacat ca nu aveti coloana dreapta , acum dati dovada de servilism si lipsa de demnitate !!!
  UNDE este exemplul pe care il dati elevilor din liceu si de ce NU propriei fice ?

  Reply
 5. Adelina Maries

  d-le Dumitru S. multumesc pentru reactie. Provocarea mea este interpretativa, eu, recunosc sunt interpretabila pentru ca nu m-am explicat niciodata. Daca inca nu v-ati dat seama evidentiez clar. Nu am afinitati si nici apartente politice directe sau mascate. Imi place dialectica si nu mi-am jicnit sau injosit interlocutorii. In consecinta ca observator cred ca mi se permite a dialoga si haideti sa eliminam politicul din vedere.
  La mijloc, sunt elevii. Haideti sa-i respectam si sa-i ajutam. Orice societate e datoare sa-si respecte copii si tinerii nu sa-i transforme in victimele orgoliilor personale si politice. De acord?
  Elevii muncesc si ei 5-6h/zi deci au nevoie de o vestimentatie confortabila. Ei isi doresc scoaterea conceptului de “obligativitate” din acel contract. Haideti sa-i sustinem. Nu in uniforma sta puterea ci in puterea cuvitelor, a atitudinii dar mai ales a argumentului. Oricine poate fi pus in dificultate daca este atacat cu curaj, ceea ce s-a si dovedit. Dl. Chereches imbracat lejer in blugi si in camasa a pus in dificultate un director de institutie imbracat in constum (tot un fel de uniforma) chiar pe teritoriul lui.
  Dl. director Heuberger ce exemplu a dat elevilor? Cel mai destept cedeaza primul?… abandon?
  Poate ar trebui sa invatam sa lucram cu timiditatea, orgoliile si fricile noastre mai degraba decat sa le ascundem sub uniforma.
  Un profesor sau elev mai saracacios imbracat nu e cu nimic mai inferior unui elev care doreste sa-si etaleze hainele scumpe. Copii saraci care isi depasesc acest complex devin oameni foarte puternici si cu greu ii poti intimida. Deprind abilitatea de a lega relatii sociale si sa vorbeasca in fata multimilor chiar daca sunt in inferioritate. Copii nu se duc la scoala ca la armata pentru a purta uniforma si nici profesorii nu sunt comandanti care in loc de sabie au un pix cu care scad note la purtare sau dau note mici daca elevul nu este atent. E firesc sa fii sarac, e firesc sa fii bogat dar nu e constructiv sa ne injosim in baza acestor aspecte.

  S-a gresit in abordare de catre toate partile si toate partile implicate au partea lor de dreptate. E firesc sa gresim, poate daca n-am gresi nu am intelege sau daca n-am gresi poate nu am fi siguri de solutia corecta.

  Da, asa mi se pare si mie dna. Heuberger. Dar de ce? Se conformeaza presiunii mediului extern? (Recunosc, am “agatat-o” in conversatie doar pentru ca explicatia mea sa primeasca atentie).
  In inregistrare am vazut copii imbracati decent, inteligenti si civilizati dar timizi si ezitanti atunci cand li s-a dat liberatea de a se exprima.
  In concluzie sa le acordam elevilor incredere si ceea ce-si doresc.

  ………………………
  E de datoria profesorului indiferent de materie sau scoala ca sa predea a.i. elevul sa plece cu lectia iteleasa si invatata din clasa.

  Reply
 6. Pintea

  Ziarmm nu spune, ca alții , ca primarul și-a cerut scuze în fața profesorilor.O fi adevărat , n-o fi..!

  Reply
 7. Victor Grigor

  Doamna Adelina, este emotionant sa constat ce decalaj exista, in cazul dvs., intre pretiozitatea limbajului folosit si nivelul derizoriu al continutului pe care il exprima. Tot ce spuneti este reflexul unei culturi pedagogice superficiale , lipsite de seriozitate si intens contaminate politic, pe care ati dobandit-o in scolile pe care le-ati urmat. Nu intamplator, Allan Bloom, referindu-se la nivelul intelectual al generatiei produse de Noua Universitate, spunea: ” Studentii eminenti de azi sunt atat de rupti de traditie, atat de slabi intelectual , incat ii fac pe predecesorii lor sa para niste minuni ale culturii! Tot ce exprimati dvs. , cu atata aparenta profesionalitate, nu este in realitate decat productia jenanta a pedagogiei Revolutiei Sexuale a anilor ’60, care sta la baza stupidei teorii a democratizarii radicalizate , adica suma ineptiilor debitate de cea mai inculta generatie universtara pe care Europa a avut-o pana atunci. Sala de lectura a Bibliotecii Judetene e deschisa! Folositi aceasta oportunitate pentru a invata ceva util.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1