Cristian Niculescu Tagarlas cere Primariei sa prezinte situatia financiara a municipiului Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cristian niculescu tagarlasIn urma cu sase luni, PNL Baia Mare a avertizat despre modul defectuos de utilizare a resurselor bugetare ale municipiului. In calitate de presedinte al organizatiei, am mentionat de atunci ca s-au alocat si se aloca sume importante catre activitati si evenimente costisitoare care nu aduc niciun beneficiu real comunitatii.

Am cerut primarului municipiului Baia Mare, prin vocea consilierilor locali liberali, sa prezinte un raport real privind executia bugetara pe anul 2015 si conceperea din timp a unui proiect de buget echilibrat si transparent pentru anul 2016. Raspunsurile primite au fost formale, au fost simple exercitii de retorica politicianista si au constat in informatii generaliste menite sa ascunda un adevar dureros pentru administratia locala.

Cetatenii si consilierii au fost mintiti si s-a inceput o campanie publica de manipulare si dezinformare publica pe diverse canale, iar de pierdut au pierdut baimarenii. Desi legislatia si reglementarile in vigoare obliga punerea in dezbatere publica a tuturor documentelor si proiectelor, primarul de atunci, Catalin Chereches, a folosit acelasi stil abuziv de munca, mascand problemele importante ale comunitatii. Acesta s-a justificat prin declaratii in care a clamat interesul public, dar care, in fapt, erau doar un paravan pentru apetenta sa de promovare a propriei imagini, nicidecum a orasului Baia Mare.

Astazi ies la iveala problemele majore care afecteaza atat activitatea administratiei publice, cat si a cetatenilor. Dupa retinerea primarului de catre DNA, activitatea financiara a primariei s-a blocat aproape in totalitate, directiile si serviciile aparatului de specialitate fiind intr-o stare evidenta si periculoasa de noncombat.

De ce nu sunt informati consilierii locali, de ce nu se posteaza pe site-ul municipiului Baia Mare informatiile la zi privind executia bugetara? Sunt intrebari la care trebuie obtinute raspunsuri imediate de la viceprimarul cu atributii de primar interimar, pe date certe furnizate de Directia Economica a Primariei.

De luni, operatorul de salubritate si-a redus activitatea specifica la solicitarea Primariei, in baza unei notificari trimise de Directia Generala de Dezvoltare Publica. Informatii certe din interiorul Drusal SA confirma ca exista datorii restante din anul 2015, care se aproximeaza la o valoare de 10% din bugetul anual alocat de oras pentru activitatea de salubrizare, care insa nu sunt raportate ca si datorii.

Societatea Urbis SA are, de asemenea, sume neincasate de la Primaria Baia Mare, situatia economica a operatorului de transport urban fiind grevata de neachitarea subventiilor stabilite. Nu exista deocamdata, in mod public, pretentii financiare din partea firmelor care se ocupa de intretinerea infrastructurii rutiere si a celor care executa lucrari de reabilitare si investitii. Dar, datorii exista si ele sunt ascunse de opinia publica.

Solicitam in mod categoric d-lui viceprimar Ludescher Istvan sa prezinte in cel mai scurt timp un raport corect, facut public, privind starea financiara a municipiului Baia Mare. Nu ne putem permite sa intram intr-o stare de incapacitate de plata datorita neregulilor si abuzurilor savarsite in ultimii patru ani.

Vom reactiona decisiv si dur fata de orice manifestari ale administratiei publice de natura a musamaliza sau ascunde adevarul, mergand inclusiv pani la sesizarea organelor competente ale statului. Baimarenii au dreptul sa stie adevarul despre cum au fost gestionati banii publici, cei vinovati trebuie trasi la raspundere iar banii trebuie recuperati inclusiv pe cale legala.

Cristian Niculescu Tagarlas, presedinte PNL Baia Mare

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. mmm

  Domnu’ avocatu’ … timp de 4 ani consilierii locali PNL au votat cu mana la ochi si degetele in nas toate aberatiile lui chereches care au dus la situatia asta … haideti sa nu mai fim penibili …. in primul rand trebuia si PNL si PSD sa vina sa ceara scuze public cetatenilor urbei ca in loc de consilieri au trimis la primarie niste oi bete si usor de manipulat, carora li s-a dat cate o functie si cate un oscior pe langa functia de consilier ca sa voteze pe banda rulanta toate prostiile …

  Reply
 2. Anton

  Trebuia sa le ceri de anul trecut, nu acum inante de alegeri. Si punctul 2: ce sa faci cu ele? Nu esti economist..Prea multa gargara cu acest Taga.
  Vreau sa stiu cu ce ne poate ajuta, nu vreau sa dezgroape mortii!!!!!!!

  Reply
 3. Maria

  Fostul primar, arestatul Cătălin Cherecheș, are datorii foarte mari și față de cotidianul Graiul Maramureșului, ziar care, cu prea multă ușurință,
  i/a publicat pe spații largi, mai mulți ani, în regim de publicitate, tot felul de articole laudative la adresa penalului, scrise de echipa lui de imagine și comandate de primarul penal. Datoria penalului față de ziar înseamnă bugetul ziarului pe patru ani. Adică este foarte mare. Cu toate acestea, redactorii șefi ai cotidianului continuă să/i publice comenzile venite chiar și din arest. Cei mai mulți salariați ai ziarului au întocmit și semnat o adresă către asociații SC Graiul SRL, prin care cer înlăturarea din funcție a redactorului șef. Această situație poate indica relații ilegale dintre arestatul Cătălin Chercheș și redactorii șefi ai ziarului. Cel actual și cel dinaintea lui. Am scris aceste rînduri pentru o presă onestă în Baia Mare.

  Reply
  1. mmm

   Felicitari doamna pentru onestitate … eu va sugerez sa va adresati si DNA ului cu aceste informatii …

   Reply
 4. Zoli

  E adevarata zicala:”Dupa razboi multi viteji se arata”!Nici asta nu-i mai breaz!Niste nulitati care nu-s capabili sa prezinte o viziune clara despre ce ar face pentru orasul nostru,ci doar arata cu degetul inspre cei care au picat!E jenant si penibil!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2