Cristian Niculescu Tagarlas: “Daca justitia nu functioneaza, niciun alt sistem din Romania nu poate sa functioneze la parametri normali”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vicepresedintele PNL Maramures, Cristian Niculescu Tagarlas, a declarat ca programul de guvernare al PNL pune un accent masiv pe sistemul judiciar, considerand ca “daca justitia nu functioneaza, niciun alt sistem din Romania nu poate sa functioneze la parametri normali”.

El a facut referire si la nominalizarea lui Catalin Predoiu la Ministerul Justitiei, pe care il considera un om cu multa experienta.

“Dupa cum ati putut observa avem o nominalizare la unui profesionist la Ministerul Justitiei, un om cu multa experienta, un profesor universitar, cu studii superioare, un avocat care a respectat si va respecta intotdeauna libertatile si drepturile fundamentale ale omului, ca fiind un principiu de baza atat al Partidului National Liberal, cat si al democratiei.

In afara de asta, in programul de guvernare cred ca se pune un accent masiv pe anumite modificari aduse sistemului judiciar existent in momentul de fata, modificari care au fost aduse de catre PSD in dispretul dispozitiilor legale, in dispretul recomandarilor Comisiei de la Venetia si in dispretul normelor constitutionale. Si acest lucru deja este evident.

In primul rand recursul compensatoriu: s-a observant efectul dezastruos al lui, au fost eliberati foarte multi infractori, recidivisti, care au comis imediat dupa momentul eliberarii conditionate infractiuni extrem de grave.

Problema sistemului judiciar nu este eliberarea lor mai repede din penitenciar si reducerea practica a pedepselor, afectand astfel decizia instantelor de judecata, ci asigurarea unui cadru de incarcerare care sa respecte dispozitiile dreptului omului si, bineinteles, recomandarile CEDO.

O alta problema extrem de importanta este incertitudinea sistemului de conducere a parchetelor, sub toata dimensiunea lui, ma refer aici la seful DIICOT, seful DNA, Parchet General, toate sunt intr-o situatie de interimat, ceea ce este de neacceptat.

Nu poti sa fii manager al unui act de justitie si a unui act de control daca esti doar interimar, pentru ca nimeni nu te respecta cu adevarat decat in momentul in care esti pus intr-o pozitie prin concurs si formele legale de nominalizare a ta in acea pozitie au fost finalizate”, a spus Cristian Niculescu Tagarlas, intr-o conferinta de presa.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2