Cristian Niculescu Tagarlas, despre motiunea de cenzura: Eu consider ca este o mare victorie a democratiei in Romania

Reclame home 1
Reclame home 1

Motiunea de cenzura a trecut cu 238 de voturi, iar guvernul Dancila a picat. In total au votat 243 de parlamentari din care cinci voturi au fost contra motiunii. Astfel, guvernul e demis si ramane in functie cu puteri diminuate, respectiv nu are voie sa dea ordonante simple si OUG-uri pana la instalarea noului guvern. In urmatoarele zile vor incepe negocierile intre formatiunile politice si consultarile la Cotroceni, pentru a desemna un premier.

Vicepresedintele PNL Maramures, Cristian Niculescu Tagarlas, considera ca ceea ce s-a intamplat astazi este o mare victorie a democratiei in Romania. Totodata politicianul a mai precizat faptul ca presiunile facute de PSD au intrecut orice limite, social democratii recurgand la blocarea finantarilor PNDL la multe primarii din tara.

Cristian Niculescu Tagarlas, vicepresedinte PNL Maramures: “Din punct de vedere politic, eu consider ca este o mare victorie a democratiei in Romania. Aici ma refer la un aspect foarte important, acest guvern care nu mai avea legimitate parlamentara a incercat prin toate mijloacele posibile sa infranga rezistenta si puterea Constitutiei aruncand tara intr-un posibil haos. Opozitia si-a facut datoria introducand motiunea de cenzura si luptand pentru ea. Stiu ca a fost foarte dificil ca parlamentarii sa voteze si sa ramana uniti in jurul ideii de a demite guvernul pentru ca s-au facut foarte mari presiuni din partea PSD. Cea mai ordinara presiune pe care au facut-o, si-mi asum termenul ordinar, a fost blocarea finantarilor pe PNDL la foarte multe primarii din tara cu motivatia ca, daca pica guvernul ei nu vor da banii, cu toate ca acesti bani existau si puteau debloca UAC-urile si puteau debloca proiectele si implicit aceste primarii sa achite mai departe catre constructori si astfel sa nu se pericliteze sistemul economic national. Deci a fost un lucru extrem de urat, un lucru care se poate compara cu o mafie statala, ceea ce nu a fost in regula.”

In discursul pe care l-a avut, astazi, Viorica Dancila, aceasta a amintit perioada 2012 cand pensiile si salariile au fost taiate, iar TVA-ul a crescut cu 24%, facand aluzie totodata, ca cine va veni la guvernare va aplica aceeasi tactica de acum 7 ani. Intrebat despre aceasta afirmatie a Vioricai Dancila, Tagarlas a precizat faptul ca aceste drepturi nu vor avea de suferit.

Cristian Niculescu Tagarlas: “Eu sunt obisnuit cu discursurile doamnei Dancila, sunt amuzante. Doamna Dancila nu a fost si nu va fi niciodata un om de stat. A fost doar o marioneta pusa de Dragnea si s-a vazut acest lucru deoarece in momentul in care Dragnea a fost retras de pe scena politica, nu a mai putut sa gestioneze clanurile din PSD. Nici nu vreau sa comentez apucaturile ei, cu trimitere catre taierea de pensii si salarii. Noi am spus foarte clar ca nu vom taia nimic, indiferent de ceea ce s-ar putea intampla.”

Liberalii militeaza pentru alegeri anticipate si nu se tem de “intoarcerea la popor”.

Cristian Niculescu Tagarlas: “Militam pentru alegeri anticipate. Mie nu-mi este frica de intoarcerea la popor. In urmatoarele zile vor incepe negocierile intre formatiunile politice si consultarile la Cotroceni, pentru a desemna un premier.”

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole