Cristian Niculescu Tagarlas despre raportul MCV: Situatia este foarte grava

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Avocatul liberal Cristian Niculescu Tagarlas considera ca situatia din justitia romaneasca este foarte grava, in contextul raportului MCV.

Acesta afirma ca magistratii sunt atacati pentru a se pune in discutie credibilitatea hotarailor judecatoresti si ca avem in momentul de fata un conflict institutional intre clasa politica si reprezentantii acesteia si sistemul judiciar.

“Este evident un raport negativ raportat la starea justitiei in Romania. Ca si  element de introducere, reamintesc faptul ca acest mecanism de monitorizare si control a fost introdus odata cu intarea Romaniei in comunitatea europeana, in 2007, si practic in fiecare an au loc doua sesiuni. In luna ianuarie se stabilesc masurile care trebuie sa fie puse in opera de catre Guvern si Parlament, iar in noiembrie se verifica daca acest masuri au fost respectate, masuri sau recomandari.

In ceea ce priveste anul 2017, in ianuarie au fost formulate 12 recomandari pentru Guvern si Parlament, din acestea au fost indeplinite doar doua recomandari. Situatia este foarte grava, pentru ca s-a constatat de catre expertii din cadrul structurilor excutive europene, care au intocmit acest raport de monitorizare, ca exista un atac coordonat din partea politicienilor impotriva actului de justitie.

Sunt atacati magistratii, pentru a putea pune in discutie crediblitatea hotararilor judecatoresti. Practic este un act de manipulare a cetatenilor Romaniei, prin inducerea unui stigmat asupra magistratilor si in special asupra judecatorilor, ca hotararile lor nu sunt bune, ca hotararile lor nu sunt corecte, ca deciziile de condamnare au un continut politic.

Va spun ca si avocat ca este foarte grav in momentul in care lovesti in acest piedestal al justitiei, hotararea definitiva. Deci, practic avem in momentul de fata un conflict institutional intre clasa politica si reprezentantii acesteia si sistemul judiciar”, a spus Cristian Niculescu Tagarlas, intr-o conferinta de presa.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *