Cristian Niculescu Tagarlas despre recursul compensatoriu: “Sper sa nu avem cazuri de violuri si talharii si in Baia Mare”

PNL

In contextul efectelor provocate de celebrul recurs compensatoriu, Cristian Niculescu Tagarlas, vicepresedinte PNL Maramures si consilier local, spera ca in Baia Mare sa nu existe cazuri de violuri si talharii asa cum s-a intamplat si in alte judete.

Acesta mai spune ca au fost introduse mai multe elemente manipulatoare la nivelul presei centrale in ceea ce priveste implicarea liberalilor in executarea pedepselor.

“Celebrul recurs compensatoriu nu reprezinta de fapt decat o modificare a legii 254/2012 care priveste modul de reglementare a executarii pedepselor. Au fost introduse mai multe elemente manipulatoare, din punctul meu de vedere, la nivelul presei central, in ceea ce priveste implicarea PNL si efectele politicilor liberale cu privire la executarea pedepselor.

Si as vrea sa clarificam aceste aspecte. Proiectul initial care a plecat de la Ministerul Justitiei, sutinut de catre doamna ministru al Jjustitiei, privea un anumit aspect care era, din punctul meu de vedere, acceptabil. La 30 de zile executate, chiar daca nu erau continue, trei zile erau socotite in plus ca fiind executate.

Ce s-a intamplat ulterior? Senatul a adoptat aceasta varianta incercand sa scape statul roman de anumite daune pe care CEDO le-ar fi impus ca si masuri obligatorii financiare, care se ridicau la sute de milioane de euro. In Camera Deputatilor majoritatea PSD-ALDE a modificat prin amendamente aceasta componenta, dubland practic zilele care se castigau, la un numar de sase zile. Dar nu aceasta este cea mai mare problema, pe care nu foarte multi au observat-o, pentru ca nu au citit dispozitiile legale.

Ce au introdus psd-istii si au facut un lucru foarte rau cu privire la sistemul penitenciar din Romania. Au introdus criterii suplimentare in ceea ce se numeste, chipurile, conditii necorespunzatoare. Si va dau doua conditii, daca e igrasie in camera respectiva, gata sunt conditii necorespunzatoare, se aplica dispozitia legala. E culmea! Adica majoritatea blocurilor din Romania care nu sunt noi au igrasie.

Doi, accesul la toaleta individuala pentru fiecare detinut. Era evident ca aceasta conditie cand a fost impusa ca sa nu poata fi respectata si toata clientela politica a PSD-ALDE sa intre sub auspiciile aplicarii recursului compensatoriu”, a declarat Cristian Niculescu Tagarlas, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL din Baia Mare.

El mai considera ca efectul eliberarii din penitenciare a 14.000 de detinuti in urma acestui proiect este cresterea agresivitatii, actiunilor de violenta, a infractiunilor de patrimoniu.

“Deci pe de o parte au dublat zilele castigate, pe de alta parte au inclus conditii suplimentare, astfel incat nimeni din penitenciar sa nu poata sa beneficieze de aceste conditii. Efectul: 14.000 de detinuti au fost eliberati din penitenciarele din Romania, in conditiile in care daca proiectul ramanea in varianta initiata de catre ministerul Justitiei erau 1.300.

Efectul este cresterea agresivitatii, actiunilor de violenta, a infractiunilor de patrimoniu. Eu cred ca aceasta consecinta trebuie sa fie asumata de catre majoritatea PSD-ALDE. Minciuna pe care domnul ministru al Justitiei a specificat ca au votat si liberalii este o manopera dolosiva pentru ca un singur liberal a votat aceste amendamente si legea cu modificarile aduse de catre majoritate, in rest USR a votat impotriva, PMP s-a abtinut, iar liberalii au votat impotriva.

Deci cine a votat pentru a fost PSD-ALDE si se poate observa si analiza exact situatia votului la aceasta dispozitie legala si ma refer la legea 169. Acestea au fost elementele pe care am vrut sa le aduc la cunostiinta pentru ca efectul este unul care ne afecteaza pe toti. Si in Baia Mare a crescut numarul furturilor, se stie foarte bine acest lucru, politia cunoaste aceste aspecte si sper sa nu avem cazuri de violuri si talharii si in Baia Mare asa cum au fost in alte judete si localitati din Romania”, a mai precizat Cristian Niculescu Tagarlas.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2