Cristian Niculescu Tagarlas, din nou viceprimar. Prefectul a atacat in instanta schimbarea sa din functie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Avocatul Cristian Niculescu Tagarlas revine in functia de viceprimar al Baii Mari, dupa ce prefectul Judetului Maramures a atacat in instanta o hotarare de Consiliu Local adoptata saptamana trecuta. Aceasta prevedea incetarea delegarii atributiilor de viceprimar consilierului Cristian Niculescu. Trimisa prefectului, hotararea nu a trecut de controlul de legalitate, astfel ca a fost suspendata de drept.

Conform legii, suspendarea hotararii duce la repunerea in situatia anterioara, pana la ramanerea definitiva a unei hotarari judecatoresti. Astfel, desemnat cu atributii de viceprimar, consilierul local liberal se va intoarce in Primarie.

Motivul atacarii in contencios administrativ a hotararii este intemeiat pe art. 54, din Legea privind Administratia Publica Locala, articol care prevede ca schimbarea din functie a viceprimarului necesita votul a doua treimi din numarul consilierilor locali. Ori aceasta prevedere a fost incalcata la votul de vineri, cand doar 12 alesi au votat pentru proiectul de hotarare vizand schimbarea din functie a lui Niculescu Tagarlas.

Prefectul Sebastian Luput afirma ca a luat decizia de a ataca in instanta hotararea pentru motive de nelegalitate, dupa ce a cerut inclusiv un punct de vedere al ministerului de resort in privinta acestei probleme.

„Am constatat ca actul a fost adoptat cu incalcarea prevederilor legale, fapt care a dus la atacarea sa in instanta de contencios. O adresa venita din partea Directiei Reforma in Administratia Publica precizeaza faptul ca articolul de lege privind schimbarea din functie a viceprimarului a fost incalcat”, a precizat Luput pentru ZiarMM.

Noul viceprimar, Florin Cret, numit prin vot de catre consilierii locali nu si-a preluat pana la aceasta ora atributiile, pentru ca hotararea nu a fost comunicata inca prefectului. Cel mai probabil, secretarul Municipiului Lia Muresan, a asteptat pronuntarea prefectului in legatura cu legalitatea primei hotarari, aceea de incetare a mandatului de viceprimar a lui Niculescu Tagarlas.

Conform procedurii, in acest moment, Cristian Niculescu Tagarlas isi preia din nou atributiile de viceprimar, pana la judecarea de catre instanta a acestei controversate spete.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

 1. Doru

  Corect !!! Nu te lasa pana nu pierzi astfel incat sa te faci de rusine. Tinteste la presedentia partidului si te vor devora ai tai. Si asa rad de tine si scorul de la locale.

  Reply
  1. ioan

   Doru, termina cu judecatile de valoare. Preferi dictatura lui Chereches si prezenta in functie a unor oameni patati si incompetenti? Nu purta tu grija…”Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!”

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole