Cristian Niculescu – Țâgârlaș: ”Eficientizarea costurilor și un management unitar constituie necesități obiective imediate pentru imbunătățirea serviciilor medicale și creșterea calității vieții maramureșenilor”

Reclame home 1
Reclame home 1

O analiză comparativă a costurilor și beneficiilor actualului sistem de sănătate din Maramureș reliefează faptul că se impun cu stringență schimbări privind utilizarea resurselor financiare și funcționarea serviciilor de sănătate existente în unitățile spitalicești.

”Consider că schimbarea și unificarea conceptului managerial poate genera beneficii multiple privind calitatea serviciilor medicale dar și reducerea costurilor necesare pentru funcționarea unităților medicale din județ.

În acest context, voi solicita realizarea unei comasări a resurselor spitalicești maramureșene astfel încât unitățile medicale din Baia Mare, respectiv Spitalul de Boli Infecţioase, Dermatovenerologie şi Psihiatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rusdea” dar și cele din Sighetu Marmației, Vișeul de Sus și Borșa, să devină secții externe și părți integrante ale Spitalului Județean Baia Mare, unitate care va deveni furnizorul de servicii mediale pentru maramureșeni”, menționează senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

O asemenea măsură ar fi benefică prin prisma eficientizării costurilor administrative, realizarea unei transparențe decizionale corecte, o politică de achiziții unitară și o mai bună comunicare cu beneficiarii serviciilor de sănătate.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole