Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ”Ne propunem să acordăm tichete de vacanță și angajaților din sistemul privat”

Reclame home 1
Reclame home 1

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ”Ne propunem să acordăm tichete de vacanță și angajaților din sistemul privat, nu doar bugetarilor. Angajații din mediul privat merită același tratament precum cei din sectorul public!”

Senatul României a pus în dezbaterea Comisiei pentru antreprenoriat şi turism propunerea legislativă referitoare la acordarea voucherelor de vacanţă şi salariaţilor din sectorul privat, într-un cuantum de 1.450 lei/anual, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

În acest context, al acordării voucherelor de vacanță, angajatorii vor avea doar un rol de intermediar între stat și salariați, poziție care nu implică nici un fel de efort financiar propriu al agentului economic.

Pe lânga eliminarea unei discrepanțe între cele două categorii de salariați, bugetari și angajați în sectorul privat, efectul și valoarea voucherelor de vacanță se întoarce, practic, în economie, consecințele acordării lor fiind pozitive pentru întreaga industrie a ospitalității, în speță HoReCa, industria alimentară, transport, servicii, comerț etc.

”Odată implementată această măsură, românii vor avea un motiv în plus să își petreacă vacanțele acasă, contribuind astfel la dezvoltarea și promovarea turismului național. Vă invit și pe acestă cale, să descoperiți frumusețile Maramureșului, obiectivele cuprinse în patrimoniul UNESCO, cultura și obiceiurile tradiţionale parcurgând ruta cultural – turistică „Drumul Patrimoniului Muzeal Maramureșean”, parte a proiectului „Revitalizarea Turismului European prin Cultură, Patrimoniu și Creativitate”, a concluzionat președintele Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole