Cristian Niculescu Tagarlas a participat la deschiderea expozitiei “Cerul in Mainile Tale”

PNL

cnt planetariu deschidereExpozitia tactila “Cerul in Mainile Tale” a fost deschisa oficial miercuri, 11 mai, la Centrul Astronomic din Baia Mare, in prezenta a zeci de baimareni cu nevoi speciale si a celor care au dorit sa le fie alaturi in aceasta zi dedicata lor. Vernisajul este un experiment cultural-educational si de comunicare destinat persoanelor cu deficiente de vedere sau nevazatoare si in acelasi timp publicului care doreste sa participe la un experiment multisenzorial.

„Este o expozitie speciala dedicata unor oameni speciali. Toate expozitiile pe care le facem la Complexul Astronomic sunt expozitii care includ in primul rand vazul, de aceea acest demers al nostru este extrem de provocator fiind o timida incercare de a deschide portile spre cunoastere”, a declarat Ovidiu Ignat, managerul Complexului Astronomic Baia Mare.

Cunoscut ca un sustinator al persoanelor cu nevoi speciale, avocatul Cristian Niculescu Tagarlas a participat la deschiderea oficiala a evenimentului, insotit de mai multi reprezentanti ai Partidului National Liberal Baia Mare. Presedintele PNL Baia Mare a mentionat faptul ca expozitia este una inedita si in acelasi timp benefica pentru integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati.

Expozitia digitala gandita de Mircea Lite este un produs cultural unic prin formatul modern, dar mai ales prin sistemul de orientare pentru nevazatori, planse tactile, acces la continutul audio si nu in ultimul rand acces la continut pentru simtul olfactiv. Proiectul “Cerul in Mainile Tale” va deveni o expozitie permanenta a Planetariului Baia Mare.

Andreea FAT

CNT planetariu 2

CNT planetariu

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1