Cristian Niculescu Tagarlas, reactie dupa desemnarea Laurei Codruta Kovesi ca procuror-sef european: “Un avantaj foarte mare pentru politica judiciara a Romaniei”

Numirea in functia de procuror-sef european a Laurei Codruta Kovesi este un avantaj foarte mare pentru politica judiciara a tarii, considera Cristian Niculescu Tagarlas, purtatorul de cuvant al PNL Maramures.

Acesta mai precizeaza ca principalul sustinator al Laurei Codruta Kovesi a fost presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

“E un lucru foarte important, este prima persoana care ocupa aceasta functie nou infiintata, ceea ce determina un avantaj foarte mare pentru politica judiciara a Romaniei, pentru ca acest procuror care a condus Parchetul General si DNA, in urma analizei activitatii pe care a avut-o, a fost desemnata si considerata cel mai bun procuror care a intrat in aceasta competitie internationala.

Bineinteles ca principalul sustinator, din toate punctele de vedere, a fost presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, care prin activitatea de lobby purtata atat in discutiile cu alti sefi de state, cat si prin intermediul reprezentantilor Partidului National Liberal in grupul popular si Parlamentul European au incercat si au reusit sa dovedeasca ca Laura Codruta Kovesi merita increderea tuturor structurilor decizionale din forurile europene”, a spus Cristian Niculescu Tagarlas, intr-o conferinta de presa.

Liberalul a facut referire si la gestul de impotrivire a premierului Viorica Dancila cu privire la desemnarea lui Kovesi in functie.

“Acest lucru s-a intamplat cu toate ca, regretabil, inimaginabil, doamna 20 20 Dancila, inainte cu cateva zile de desemnare, a avut sentimentul anti national de a transmite si public si institutional un vot impotriva doamnei Kovesi.

Este inimaginabil sa dai o declaratie de presa ca premier sa se voteze impotriva unui roman si dupa ce ai vazut ca jocurile tare prostesti nu au reusit in spatiul european, sa o feliciti pe cea care a castigat.

Adica mai bine taci de doua ori sau mai bine iti mentii o pozitie pe care ai adoptat-o, decat sa ai aceasta lamentabila oscilatie in plan politic extern, afectand interesele Romaniei, afectand interesele Guvernului Romaniei si, in cele din urma, jucand o carte pierzatoare impotriva unui cetatean al Romaniei care are, din punctul meu de vedere, cea mai inalta demnitate”, a mai mentionat Cristian Niculescu Tagarlas.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1