Cristian Niculescu Țâgârlaș spune că a fost votată legea care interzice instituțiilor publice să ceară copii după acte emise de entități ale statului

Senatorul PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, afirmă că deputații au votat legea care interzice instituțiilor publice să ceară copii după acte emise de entități ale statului.

”Proiectul de lege pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice, la care am fost coinițiator, a fost votat și de Camera Deputaților și merge acum la promulgare.

Această lege interzice instituțiilor publice să ceară copii de pe acte emise de către statul român sau documente emise de autorități ale statului. Instituțiile vor putea cere aceste documente, doar în format electronic și cu acordul expres al beneficiarului, direct de la instituțiile emitente.

Este un pas important realizat atât pentru cetățeni cât și pentru persoanele din administrația publică. Susțin demersurile de acest tip, pentru o mai bună funcționare a relației între stat și cetățeni!”, a scris, pe Facebook, Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu