Cristian Niculescu Țâgârlaș, vot în Senat pentru implementarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară

Reclame home 1
Reclame home 1

Luni, 7 martie, senatorul PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, a votat propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996.

Practic, este vorba despre un vot care permite implementarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară al cărui obiectiv este deschiderea cărților funciare pentru toate imobilele din România.

”Pentru a permite implementarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară al cărui obiectiv este deschiderea cărților funciare pentru toate imobilele din România, gratuit pentru cetățeni, am votat astăzi în Senat propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996.

Măsurile adoptate astăzi răspund nevoilor concrete de dezvoltare economică, deoarece vizează implicit și imobilelele din zonele foste necooperativizate și foste cooperativizate pentru care s-a finalizat procesul de retrocedare, imobilelor situate în intravilanul localităților care au făcut obiectul legilor de restituire a proprietăților funciare, precum și imobilelor pentru care au fost emise procese-verbale de punere în posesie și/titluri de proprietate, măsuri ce vor determina și dezvoltarea urbanistică și socială în România.

Noile prevederi legislative vizează:

Implementarea și finalizarea înregistrării sistematice a imobilelor din România, prin statuarea faptului că Programul Național de Cadastru și Carte Funciară se va derula până la acoperirea întregului teritoriu național.

Asigurarea aplicabilității și definirea sferei reglementărilor referitoare la înscrierea posesiei în cartea funciară.

Asigurarea gratuității pentru cetățenii care înaintează procedura.

Stabilitatea personalului de specialitate din cadrul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliare și instituțiilor subordonate.

Clarificarea și completarea procedurilor de lucru/înscrieri impuse în procedura de înregistrare sistematică”, a spus Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole