Cristian Niculescu Tagarlas vrea o comisie de analiza si verificare pe tema unor prejudicii la URBIS Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

Consilier local si vicepresedinte PNL Maramures, Cristian Niculescu Tagarlas, afirma ca va solicita constituirea unei comisii de analiza si verificare la nivelul Consiliului Local Baia Mare pe tema unor prejudicii produse in cadrul societatii URBIS.

Asta dupa ce femeile de serviciu au fost disponibilizate de catre societatea de transport in comun in urma cu ceva vreme, iar instanta a hotarat ca ele trebuie incadrate din nou pe post. La acest aspect s-a adaugat si plata unor salarii catre persoanele respective, lucru care a adus la un prejudiciu de cateva sute de mii de lei.

„In momentul de fata, baimarenii au platit sute de mii de lei pentru prejudiciile cauzate de defectuosul management de la URBIS. Voi solicita un proiect de hotarare de constituire la nivelul Consiliului Local a unei comisii de analiza si verificare. Conform regulamentului de functionare a Consiliului Local, aceasta este singura modalitate in care Consiliul Local se poate implica intr-o structura executiva.

Au fost disponibilizati mai multi angajati din cadrul URBIS si aici ma refer la femeile de serviciu, cele care prestau activitatea de curatenie. Sindicatul a dat in judecata conducerea URBIS, au castigat procesul si s-a impus reincadrarea tuturor persoanelor care au fost disponibilizate, cu obligativitatea SC URBIS de a achita in intregime salariile de incadrare, indemnizate si cu dobanda legala.

Ganditi-va ca a durat aproape un an de zile acest proces, timp in care prestarea de servicii pe curatenie a fost ocazionata de catre o persoana juridica, s-au externalizat serviciile si acuma, baimarenii, indirect, vor suporta aceste sute de mii de lei din bugetul nosru, al fiecarui baimarean, din fiecare bilet de autobuz si subventiile pe care Primaria municipiului Baia Mare le vireaza catre URBIS.

Acest lucru nu trebuie sa ramana asa si vom solicita ca in baza acestei comisii de analiza si verificare, persoanele responsabile sa aduca banii de acasa, iar daca nu, sa sesizam Curtea de Conturi si restul organelor abilitate de a realiza dezideratul respectarii dispoziiilor legale si la SC URBIS”, a declarat Cristian Niculescu Tagarlas, intr-o conferinta de presa.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2