Cristian Tudor Popescu, amendat cu 2.000 de lei pentru discriminarea romilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a hotarat in unanimitate miercuri amendarea gazetarului Cristian Tudor Popescu cu 2.000 de lei pentru discriminarea romilor intr-un articol din ziarul “Gandul”.

“Publicarea in ziarul Gandul a unui articol, care aduce atingere demnitatii romilor si creeaza o atmosfera degradanta si ofensatoare la adresa persoanelor de etnie roma, cu urmatorul continut: ‘Asta toamna am participat la Paris la o intalnire internationala. Cea mai neplacuta situatie de care m-am lovit a fost confundarea, voita sau nu, a tiganilor autori de infractiuni pe banda rulanta in Franta cu romani.

M-am straduit cat am putut sa explic ca acesti tigani hoti, cersetori, criminali, nu au legatura cu romanii. Ca au o cultura internationala a faradelegii, proprie etniei lor, careia trebuie sa-i faca fata intreaga Europa, nu Romania de una singura’ reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanei, conform art. 2, alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/ 2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata intr-un comunicat de presa al CNCD transmis AGERPRES.

De asemenea, Colegiul director al CNCD a decis ca jurnalistul sa publice in mass-media un rezumat al hotararii in speta.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2