Criza a facut sa ia amploare fenomenul obezitatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Criza din ultimii ani a facut sa ia amploare fenomenul obezitatii, pentru ca familiile cu resurse reduse au inlocuit alimente precum fructele si legumele cu unele cu un continut mare de calorii, potrivit unui studiu al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), transmite marti EFE citata de Agerpres.

In Europa, acest comportament care favorizeaza cresterea greutatii peste media normala a fost constatat mai ales in Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Irlanda si Slovenia, a declarat pentru agentia spaniola de presa unul dintre autorii studiului, Michele Cecchini.

Potrivit celor mai recente date (din 2012 sau 2011, in functie de tara), numarul persoanelor obeze a continuat sa creasca in ultimii cinci ani, insa intr-un ritm mai scazut decat in perioada precedenta.

Procentajele in acest sens aproape ca s-au stabilizat in Anglia, Italia, Coreea sau SUA, insa nivelurile au crescut cu doua sau trei procente in Australia, Canada, Franta, Mexic, Spania si Elvetia.

Rata medie a obezitatii in spatiul OCDE era de 15% in 2012, iar rate mai mari se inregistrau mai ales in Australia (21,3%) si SUA (28,3%). Tarile mai putin afectate de aceasta problema erau Coreea (2,1% obezi in ansamblul populatiei), Elvetia (8,1%) si Italia (10%).

‘Consecintele sociale si economice ale acestei epidemii sunt dramatice, intrucat expun un numar tot mai mare de persoane unor boli cronice precum diabetul, bolile de inima si cancerul’, a amintit OCDE.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1