Criza in Republica Moldova: Protestatarii au dat autoritatilor ultimatum pana joi, amenintand cu actiuni de „nesupunere civica”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

moldovaLiderii protestatarilor din centrul Chisinaului au dat un ultimatum duminica actualei guvernari pana joi, ora 17:00, au cerut demisia conducerii Republicii Moldova si organizarea alegerilor anticipate nu mai tarziu de luna aprilie, si au avertizat ca, in caz contrar, vor proceda la blocarea unor trasee nationale si la alte actiuni de „nesupunere civica”, potrivit Europa Libera, Deutsche Welle si Moldova.org, transmite AGERPRES.

Ultimatumul a fost prezentat de liderii manifestantilor Igor Dodon, presedintele Partidului Socialistilor (prorus, de stanga) si Andrei Nastase (liderul platformei de dreapta Dreptate si Adevar — DA). Inainte de aceasta, timp de aproape o ora au fost blocate principalele doua cai de acces in Chisinau — traseul care duce spre Straseni si altul care duce spre Leuseni.

„Le-am dat guvernantilor termen pana joi seara, la 17:00. Daca guvernarea nu accepta solicitarile protestatarilor, vom aplica alte actiuni”, precum blocarea caii ferate sau a aeroportului, a declarat liderul socialistilor Igor Dodon, care a atras atentia ca protestatarii nu vor ceda.

„Este ultimul avertisment fata de guvernanti, daca pana joi nu indeplinesc cerintele adoptate astazi, vom recurge la alte masuri de nesupunere civica”, a adaugat liderul Platformei DA, Andrei Nastase.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole