Criza la vaccinul pentru copii – De doua luni, micutii nu mai sunt vaccinati impotriva difteriei, tetanosului, poliomelitei si tusei convulsive

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Avem acum si criza la vaccin! Dupa ce Institutul Cantacuzino a ramas fara licenta de productie pentru vaccinul impotriva tuberculozei, medicii se confrunta si cu lipsa altor seruri de imunizare. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Maramures, spun ca au ramas fara vaccinuri inca de acum doua luni si nici nu stiu cand vor primi alte doze.

Inca din luna martie, vaccinul pentavalent, care ii protejeaza pe micuti impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive si a poliomelitei, lipseste din stocurile DSP Maramures. Vaccinul costa intre 150 si 250 de lei.

Desi pretul este destul de mare, parintii spun ca ar face orice sacrificiu pentru sanatatea copiilor. In ceea ce priveste vaccinul impotriva TBC la sugari, deocamdata nu se stie data la care ar putea fi reluata vaccinarea micutilor, spune doctor Carmen Sima, director adjunct DSP Maramures.

radio galaxia

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *