Criza migrantilor: 800.000 de “intrari ilegale” in UE de la inceputul anului 

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

imigranti-musulmaniAproximativ 800.000 de intrari ilegale in Uniunea Europeana au fost recenzate de la inceputul anului, a declarat miercuri cotidianului Bild Fabrice Leggeri, directorul Agentiei europene pentru supravegherea frontierelor (Frontex).

Afluxul de migranti in Europa nu a atins apogeul, considera seful Frontex, cerand statelor europene ca solicitantii de azil respinsi sa fie retinuti pentru a fi trimisi rapid in tarile lor de origine, potrivit AFP citata de Agerpres.

Aceasta cifra depaseste ultimele estimari ale Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR) si ale Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), dar modul de numarare al Frontex permite recenzarea aceleiasi persoane de mai multe ori.

“Statele europene trebuie sa se pregateasca in ideea ca o situatie foarte dificila ne asteapta in lunile urmatoare”, a avertizat Leggeri, evidentiind ca Frontex este responsabil cu “monitorizarea” frontierelor, dar nu are nicio putere in ceea ce priveste limitarea afluxului de migranti.

El considera ca hotspots-urile — centrele de primire si de inregistrare preconizate in insulele grecesti si in Sicilia — nu permit absorbtia afluxului de solicitanti de azil, deoarece acestea nu sunt prevazute pentru o sedere prelungita aici.

“Cel care a intrat ilegal si nu are dreptul la azil trebuie sa fie trimis rapid in tara sa”, a insistat seful Frontex, estimand ca UE are nevoie de “facilitati de primire” unde migrantii sa fie “inchisi in caz de nevoie”.

Potrivit acestuia, statele europene ar trebui “sa-si utilizeze intr-un mod mai consecvent” dreptul prevazut de legislatia europeana si sa retina “pana la 18 luni” un strain intr-o situatie neregulamentara pentru a “organiza intoarcerea sa”.

Acest subiect este principalul punct de disputa in cadrul coalitiei de guvernare in Germania, tara care a primit cei mai multi solicitanti de azil: conservatorii doresc sa creeze zone de tranzit” de-a lungul frontierei, fapt ce ar permite retinerea migrantilor pentru examinarea accelerata a dosarului lor, precum in aeroporturi.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1