Criza migrantilor: Capacitatea Germaniei este „limitata”

Reclame home 1
Reclame home 1

imigrantiBerlinul trebuie sa spuna clar restului lumii ca actuala sa capacitate de primire a migrantilor va fi in curand saturata, a afirmat duminica ministrul de finante Wolfgang Schäuble, pledand pentru limitarea dreptului la reintregirea familiei pentru refugiatii sirieni, scrie AFP, citat de Agerpres.

Germania se asteapta sa primeasca intre 800.000 si un milion de solicitanti de azil in acest an si, dupa ce a deschis larg portile sale, incearca sa stavileasca valul neintrerupt de migranti care vin din Turcia.

„Trebuie sa trimitem lumii un mesaj clar: suntem dispusi sa oferim ajutor, am aratat ca suntem, insa capacitatile noastre de primire sunt limitate”, a declarat Wolfgang Schäuble intr-un interviu acordat canalului de televiziune ARD.

Afluxul de migranti provoaca puternice tensiuni in cadrul coalitiei guvernamentale a cancelarului Angela Merkel.

Ministrul de interne, Thomas de Maiziere, s-a referit zilele trecute la o posibila modificare a regulilor de azil pentru refugiatii sirieni, cu scopul de a impiedica reintregirea familiilor, dupa care a revenit asupra declaratiilor facute.

O asemenea idee a fost, de asemenea, respinsa de social-democratii din SPD, partenerii guvernamentali ai CDU conduse de Angela Merkel, insa duminica a fost pusa din nou pe masa de Wolfgang Schäuble in interviul sau.

„Cred ca este o decizie necesara si sunt foarte favorabil acesteia”, a declarat ministrul german de finante, citat de France Presse.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2