Criza migrantilor: O mie de persoane, salvate in largul coastelor libiene

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

refugiatiAproape o mie de migranti, printre care femei si copii, au fost salvati joi in largul coastelor libiene, de unde plecarile, mai putin frecvente, raman la fel de periculoase, a anuntat paza italiana de coasta, care coordoneaza aceste operatiuni, scrie AFP, citata de Agerpres.

Cei 949 de migranti, aflati la bordul a sapte barci pneumatice si unui mic vas de pescuit, au fost salvati de nave ale pazei de coasta si marinei italiene, vasul Dignity al organizatiei Medici fara Frontiere (MfF) si de nave militare din Marea Britanie, Slovenia, Belgia, angajate in operatiunea europeana impotriva traficului de fiinte umane in Mediterana, Sophia.

Pe contul sau de Twitter, MfF a precizat ca cei 110 migranti salvati de Dignity, printre care 25 de femei si 19 copii, erau in principal din Nigeria, Ghana si Niger. Ei au fost transferati pe o nava franceza care se indrepta spre sudul Italiei.

In pofida frigului si a timpului nefavorabil, sute de migranti incearca in continuare in fiecare saptamana sa traverseze Mediterana plecand din Libia. De la inceputul anului, in Italia au fost inregistrate peste 140.000 de cereri de azil, potrivit Inaltului Comisariat al ONU pentru refugiati (UNHCR).

Aceasta reprezinta o usoara scadere in raport cu anul trecut, cauzata in mare parte de faptul ca sirienii — peste un sfert din totalul refugiatilor sositi in 2014 — trec in prezent masiv prin Grecia si Balcani.

In total, peste 762.000 de persoane au traversat deja Marea Mediterana in 2015, iar cel putin 3.400 de imigranti au murit incercand sa ajunga in Europa pe mare.

Majoritatea si-au pierdut viata in largul coastelor libiene, unde zeci de cadavre sunt gasite in continuare pe plaja dupa un naufragiu la sfarsitul lunii octombrie, insa bilantul se inrautateste zilnic in Marea Egee, odata cu cresterea numarului traversarilor ilegale si deteriorarea conditiilor meteorologice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1