Criza migrantilor: Peste 900 de persoane au fost salvate marti in Marea Mediterana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

refugiatiCel putin 900 de persoane aflate la bordul mai multor ambarcatiuni pneumatice au fost salvate, marti, in cursul a opt operatiuni separate desfasurate in sudul Marii Mediterane, a anuntat Garda de coasta italiana, transmite AFP citata de Agerpres.

Dintre cei 928 de migranti salvati, 198 aflati la bordul a doua barci pneumatice au fost recuperati de un vas al Garzii de coasta italiene.

Alte 405 de persoane au fost salvate de nave ale Marinei italiene.

La aceste operatiuni a participat si o nava militara spaniola, Rio Segura, care a salvat 325 de migranti.

Peste 430.000 de migranti au traversat Marea Mediterana in acest an, potrivit Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM). Dintre acestia, 310.000 au sosit in Grecia si 120.000 in Italia, conform unor date statistice publicat pe 11 septembrie de OIM.

Miercuri incepe o noua faza a operatiunii navale europene Eunavfor Med, de combatere a traficantilor de persoane in Marea Mediterana. Astfel, navele militare europene vor putea de acum inainte sa opereze impotriva traficantilor, cu conditia de a ramane in apele internationale si de a nu patrunde in cele teritoriale libiene. La operatiune participa patru nave si mai multe avioane.

Uniunea Europeana a lansat la finalul lunii iunie o misiune navala pentru a contracara traficantii de persoane si a limita valul de imigranti care traverseaza Marea Mediterana spre sudul Europei. Pana acum, misiunea s-a limitat la supraveghere si schimb de informatii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2