Criza refugiatilor a costat Turcia aproape 8 miliarde de dolari

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

tabara refugiati ucraina razboiCriza refugiatilor provocata de conflictul din Siria a costat Turcia aproape 8 miliarde de dolari, in timp ce ajutorul acordat de comunitatea internationala s-a cifrat pana in prezent la 417 milioane de dolari, a declarat prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu, in cadrul Adunarii Generale ONU, transmite DPA citata de Agerpres.

Turcia a dus greul crizei refugiatilor, gazduind peste 2 milioane de sirieni si 200.000 de irakieni plecati din calea violentelor, mai mult decat orice alta tara vecina Siriei, a subliniat Davutoglu.

“Si portile noastre raman deschise. Ii primim cu bratele deschise pe cei care fug de razboi si persecutie”, a mai spus premierul turc la Natiunile Unite.

El a precizat ca tara sa a oferit educatie pentru 230.000 de copii sirieni si planuieste integrarea a inca 460.000 pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, 9 milioane de refugiati au primit asistenta medicala si 66.000 de copii sirieni s-au nascut pe teritoriul Turciei.

Cu toate acestea, a insistat Davutoglu, suferinta poporului sirian nu va lua sfarsit pana cand tara nu va avea in functie un guvern legitim. In absenta unei solutii pe termen lung, Turcia propune comunitatii internationale crearea rapida a unor zone de securitate, libere de bombardamente aeriene, in interiorul Siriei, a mai declarat premierul Ahmet Davutoglu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2