Criza siriana nu va schimba pozitia Germaniei privind sanctiunile impotriva Rusiei 

PNL

rusia steagSeful de cabinet al cancelarului german Angela Merkel a respins sugestiile ministrului economiei, vicecancelarul Sigmar Gabriel, conform carora Berlinul ar trebui sa sprijine ridicarea sanctiunilor impotriva Rusiei pentru a obtine cooperarea Moscovei in eforturile de a pune capat razboiului civil din Siria, transmite Reuters citata de Agerpres.

Seful de cabinet, Peter Altmaier, a recunoscut ca Rusia, care este supusa sanctiunilor SUA si UE din cauza anexarii Crimeii si sustinerii separatistilor prorusi din estul Ucrainei, are de jucat un rol important in Siria. “Dar asta nu inseamna ca ne vom schimba pozitia in privinta crizei din Ucraina. Nu ne vom lasa santajati”, a declarat Altmaier pentru Der Tagesspiegel, intr-un interviu publicat duminica.

Rusia isi sporeste prezenta militara in Siria pentru a-l sprijini pe presedintele Bashar al-Assad, aliat vechi al sau.

Ministrul german al economiei, vicecancelarul Sigmar Gabriel, care este de asemenea liderul Partidului Social Democrat, partenerul de coalitie al Angelei Merkel, a spus vineri ca tarile occidentale ar trebui sa-si reconsidere pozitia privind Rusia. “Toata lumea ar trebui sa fie suficient de inteligenta sa-si dea seama ca nu poti, pe de o parte, sa mentii sanctiunile permanent si, pe de alta parte, sa ceri cooperare”, a pus Gabriel.

Ministrul de externe Frank-Walter Steinmeier, un alt membru important al social-democratilor, a declarat la postul de televiziune ARD ca sanctiunile impotriva Rusiei pot fi eliminate numai daca exista progrese in procesul de pace din estul Ucrainei. “Sper ca o cooperare (cu Rusia) in privinta Siriei ne poate ajuta sa inregistram progrese in Ucraina”, a spus el, adaugand ca cele doua conflicte ar trebui tratate separat. “Nu vrem sa amestecam lucrurile”, a declarat Steinmeier.

Fluxul preconizat de peste 800.000 de solicitanti de azil din Germania in acest an, dintre care refugiatii sirieni reprezinta cea mai mare parte, a alimentat dezbaterea dintre politicienii germani privind mijloacele de a pune capat razboiului civil care are loc de patru ani in Siria.

Germania si Uniunea Europeana au insistat pana acum ca sanctiunile impotriva Rusiei pot fi ridicate numai dupa implementarea pe deplin a armistitiului privind Ucraina, la semnarea caruia Merkel a jucat un rol important.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1