Crucea Rosie considera ca Ucraina se afla in stare de razboi civil

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Comitetul International al Crucii Rosii (CICR) considera ca luptele din Ucraina reprezinta o situatie de razboi civil si face apel la ‘toate partile implicate sa respecte dreptul international umanitar’, a anuntat acesta miercuri, preluat de France Presse citata de Agerpres.

Aceasta calificare de razboi civil permite urmarirea in justitie a autorilor unor infractiuni grave de drept international umanitar precum crimele de razboi, mai ales in fata tribunalelor penale internationale. CICR si-a anuntat deja pozitia privind Ucraina intr-o maniera bilaterala cu fiecare dintre parti, dar organizatia cu sediul la Geneva nu isi facuse publica pana acum pozitia.

‘Luptele din estul Ucrainei continua sa faca victime in randul civililor, iar noi le solicitam imediat tuturor partilor sa respecte dreptul international umanitar, cunoscut si sub numele de drept al conflictelor armate’, a declarat Dominik Stillhart, directorul de operatiuni al CICR, citat intr-un comunicat.

‘Aceste reguli si principii sunt aplicabile tuturor partilor implicate intr-un conflict armat neinternational (de regula denumit razboi civil, n.r.) din Ucraina, impunand restrictii asupra mijloacelor si metodelor de purtare a razboiului la care partile beligerante pot recurge’, a adaugat el.

Printre altele, CICR subliniaza ca Stillhart s-a deplasat in Ucraina pentru a discuta cu partile vizate despre situatia generala, precum si despre eforturile ce urmaresc repatrierea ramasitelor umane de la locul prabusirii aeronavei apartinand Malaysia Airlines la 17 iulie intr-o zona rebela din estul Ucrainei, soldata cu 298 de morti saptamana trecuta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2