Cruciada civica. Partea a II a: Cine este Catalin Chereches

catalin chereches arogantTraim un paradox inacceptabil. Un oras confiscat de un produs mediocru. Un om care profesional nu a realizat nimic. CV-ul lui este unul politic si atat. Zero realizari ca economist, desi detine un masterat si un doctorat dubios. El stie de ce spunem asta, de aceea nu apare mentionat in CV-ul lui.

Catalin Chereches nu are o biografie publica. Nu mentioneaza nimic despre bunicii lui, nici macar despre cei care l-au crescut. Desi erau oameni onorabili care au supravietuit intr-un cartier muncitoresc acoperit de praf si pulbere de plumb. Ii este rusine cu ei pentru ca erau doar oameni simpli. Pentru el familia insemna doar parintii si atat. Ambii intelectuali, tatal inginer silvic, mama medic. Spre deosebire de Catalin Chereches care jigneste si ameninta, noi nu vom face referiri la parintii lui. Pentru ca suntem decenti.

Ca elev nu a fost niciodata stralucit desi avea mereu coronita la sfarsit de an. Fostii lui profesori ne amintim de actualul primar. Un copil frumos, mereu bine imbracat si hranit, chiar si in perioada cand alti copii erau flamanzi. A fost indrumat spre cele mai bune scoli. Desi avea potential a fost meditat de cei mai buni profesori ca sa-si completeze educatia. De mic i-a fost inoculat un singur scenariu. Ca in viata reusesc doar cei care vor cu orice pret ceva. Cariera i-a fost creionata de tanar. Urma sa fie un lider in regimul comunist. Prim- secretar al orasului la UTC, cursuri la “Stefan Gheorghiu” si cariera de activist de partid. Mai apoi prim- secretar al judetenei de partid si in final membru in CC al PCR.

Dar a venit revolutia si visele au trebuit ajustate. Noile oportunitati devenisera mai largi, nu mai existau limitari. Catalin Chereches a urmat si terminat “Sincaiul” alternand viata scolara cu cea boema. Indisciplinat, afisand o superioritate ostentativa, fugea de la ore, isi jignea colegii si persifla profesorii. A fost mereu ajutat de conducerea obedienta a liceului pentru care contau cine sunt parintii elevului si nu rezultatele scolare. Foile matricole nu sunt motive de lauda, cel de la liceu fiind pus la secret. Lumea nu trebuie sa stie ce note lua de la profesorii exigenti care nu cedau presiunilor. Iti amintesti nu-i asa Cataline? De ce nu-ti publici rezultatele de la ASE-ul bucurestean, loc unde influenta parintilor conta prea putin?

Date fiind rezultatele, cariera i-a fost regandita. Singurul domeniu in care putea realiza ambitiile parintilor, era politica. A fost indrumat spre partidul la putere, impins in fata si promovat. Aspect frumos, cu lipici la femei, Catalin Chereches a devenit tinta mamelor social-democrate care-si doreau fiicele capatuite. Dar tanarul politician avea alte prioritati. Dorea sa fie cu orice pret lider, iar mijloacele financiare le avea asigurate. Consilier local fara rezultate, el viza fotoliul de deputat pentru care avea nevoie de sustinere politica si cateva zeci de mii de euro. A reusit desi ca parlamentar nu a contat, Bucurestiul fiind pentru el un imens club de distractii si aventuri. Dar sansa l-a ajutat din nou prin condamnarea primarului liberal. A alergat acasa si s-a repezit in cursa ca un leu flamand. Ce a urmat se stie si vom dezvolta data viitoare.

Catalin Chereches este un dictator cu fata umana. Un manipulator charismatic al carui unic scop este confiscarea orasului. Nu trebuie sa permitem continuarea manipularii pentru ca nu avem mentalitate de slugi. Avem mandrie si spirit civic. El nu are decat o foame de marire si imbogatire. Cu orice pret si fara rusine. Caci el isi iubeste orasul si concetatenii ca un sarpe boa care-si inghite victima.

Acesta este parcursul unui tanar cu multiple calitati care se putea realiza prin munca cinstita. Dar el a ales calea murdara a prostitutiei politice. De ce? Pentru ca doar prostii muncesc onest. Cei destepti se capatuiesc profitand de oportunitatile vietii.

Coaltitia pentru un oras european

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

10 Comments

 1. mmm

  E pacat ca au trebuit sa treaca atatia ani ca sa creionam o schita a ceea ce este acest mafiot … un libidionos ordinar, crescut pentru a fi un badaran si un hot ….

  Reply
 2. Mihai

  Tipar. Toti pe functia aia sunt la fel. Si cei care vor urma. Sfarsitul lor e unul clar. Totul de fatada. Substanta 0. ADN-ul lor e compatibil doar cu DNA-ul nostru.

  Reply
 3. Attila

  Acum as vrea sa vad si biografiile neromantate ale celorlalti contracandidati ai lui kk. Nu de alta, dar acest portret edificator ar fi trebuit publicat inainte de alegerile de acum 4 ani. De aceea, ca sa nu veniti peste 4 ani cu biografia altui capatuit ajuns primar, va rog documentati si publicati acum.

  Reply
 4. Anonim

  Se vede ca ciuda si invidia sunt mari in tara asta si romanul este mai interesat de ce este in curtea vecinului decat in a lui. Mai vedeti-va si de oalele voastre bai fratilor si lasati pe cei care sunt in masura sa ia deciziile corecte. Deocamdata si daca Chereches a mai bagat un ban in buzunar a facut multe pentru oras, cat na facut Anghel in toate mandatele lui.

  Reply
  1. Attila

   Din acest comentariu si din alte cateva postate pe fb, rezulta ca “lupta” cu articole impotriva lui kk are rezultate zero, la fel cum le are si promovarea tot prin articole a avocatului liberal. Va zic sa nu aveti dubii, kk castiga primaria cu cel putin 40%, iar locul 2 va avea mai putin de 20%. Si nu, nu va fi avocatul.

   Reply
 5. Zoli

  Te rog explica-ne tu ”anonim”-ule,cam ce a facut asa de multe Kake pt. orasul nostru??!Intr-adevar,orasul arata mult mai frumos,e mai curat si multe cladiri si zone ale orasului au fost modernizate!Asta e clar ca lumina zilei!Dar…unde sunt miile de locuri de munca promise baimarenilor cu care s-a batut primarul in piept,unde sunt investitorii care sa investeasca in oras pt. binele nostru,unde e parcul industrial ”cel mai mare din Romania”??!Toate au devenit un mare fasss,ca si un balon care se desumfla,iar tot viitorul in care au sperat cu totii se invarte in jurul procentelor care au intrat si intra in buzunarul ”celui mai iubit baimarean”!Dar in schimb avem mii de panselute care sa ia ochii credulilor ca tine si sa uite ca de fapt baimarenii n-au locuri de munca si ca suntem codasii Ardealului si tot in strainatate este speranta multora!Daca asta e ”ciuda si invidie” esti demn de zicala ”legat la ochi ca si calul”!

  Reply
  1. Attila

   Asa e, dar aici e vorba de campania electorala, unde exact panselutele conteaza. Vezi bine ca fanii lui kk sunt mai multi decat cei ce ii vad adevarata fata si tin si cont de asta.

   Reply
 6. cristian

  Anonim e Somay. E un pas inainte , macar a recunoscut ca baga un ban in buzunarul lui si al ei. Care va sa zica poate fi hot , dar unul mai uman care face ceva si pt oras, nu ca Anghel care s-a imbuibat si si-a tras vila de bugetar. Attila, lasa exprimarile axiomatice. Nu suntem toti tampiti ca cei care lucreaza pt primarul bandit si-l mai si pupa-n cur pe chereches (cu litera mica)

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1