Crucificarea lui Ponta: Incredibila epopee a unui fost procuror

Reclame home 1
Reclame home 1

GANDUL LIVE - VICTOR PONTA - FLORIN GEORGESCURefuz in continuare sa cred in existenta unor scenarii si conspiratii malefice in Romania de azi. Asa cum refuz sa accept si existenta unei oligarhii mascate, actionand si exercitand influente majore din budoare, palate, sau de pe bideuri. Cu siguranta ca actualii nostri conducatori sunt niste mediocritati, oportunisti sub vremuri, catapultati accidental in stratosfera puterii. Dar ideea ca ar exista o intelegere la nivel national si transfrontalier, conceputa de o oculta mondiala, pusa in practica de elfi si masoni mascati, este sideranta. Cred ca totul este o imensa manipulare, orchestrata de indivizi ceva mai inteligenti decat sefii presei nationale care in lipsa de vocatie si pricepere, amesteca rahatul politic cu cel social dupa care-l trantesc in ventilatorul orientat spre popor.

Agentiile de stiri anunta ca premierul este pus cu spatele la zid. In acea pozitie nu mai poti da inapoi si ai doar doua solutii: sa te predai si sa dai totul pe goarna numai ca sa-ti salvezi pielea, ori te sinucizi cu demnitate, ducand adevarul cu tine in mormant. In ambele situatii esti compromis caci pana si Cezar care era marele oportunist al Romei antice, spunea ca “Iubesc tradarea, dar îi urasc pe tradatori”.

Victor Ponta e vinovat ca pacatul si chiar daca a ajuns print dupa ce fusese cersetor, nu are nici o scuza ca din procuror sa ajunga inculpat si probabil candidat la puscarie. Exista lucruri care nu se fac si cu asta basta. Nu necinstesti o vestala, nu furi din cutia milei, nu otravesti cainele companion al unui nevazator si mai ales…nu ajungi infractor odata ce ai fost magistrat. Pentru simplul fapt ca trec linia, generand neicredere si repulsie fata de justitie, magistratii gasiti vinovati merita lapidarea sau exilul pe viata.

DNA este azi institutia de baza in Romania, avand puteri similare cu ale unui KGB care actioneaza legal. Simpla pronuntare a numelui institutiei deschide orice usa de bordel, asigura accesul in sfantul sinod , un credit bancar fara limite si o decoratie prezidentiala. Deasupra DNA este doar cerul si Dumnezeu. Procurorii anticoruptie pot aresta pe oricine si doar pe baza de „suspiciuni rezonabile”. La DNA a fost sa dea cu subsemnatul sefa magistratilor, seful CCR, sefa DIICOT, au retinut judecatori, procurori, ministri, generali, parlamentari, primari si metrese prezidentiale. Din inventarul reusitelor lipsesc doar primii patru oameni din stat, dar directia este dictata de o Jeanne D’Arc autohtona, asupra careia planeaza alte suspiciuni „rezonabile”.

Imi vine sa surad cand citesc ca madam Merkel este considerata cea mai puternica si influenta femeie. Procurorul sef DNA, Kovesi are la picioarele ei toata tara, putand sa dispuna de la rezerva de aur a Bancii Nationale si pana la dotarile ultimului burlac. In Romania mizera si corupta, cinstea si onoarea sunt monede calpe, iar butada iliesciana “sarac si cinstit” nu mai este acceptata nici macar la cursurile facultatilor de drept. Nu cred ca exista un plan trimestrial de arestari pe categorii socio-profesionale, dar latul se strange tot mai mult, baronii sunt decimati, iar gulerele albe nu se mai inghesuie la demnitati unsuroase si aducatoare de averi pentru trei generatii. Spectrul DNA pluteste peste Romania imbogatitilor, asemenea unei sabii a lui Damocles manuita de un gladiator beat.

Aseara Victor Ponta a fost invitatul teologului raspopit de la trustul antenelor. Ca o victima a unui sistem ticalosit, premierul s-a autocompatimit pe toata durata epopeei mediatice, acceptand serafic sa fie victimizat pe altarul victoriei socialismului liberal. Aceleasi clisee, aceleasi intrebari de genul “manastire intr-un picior, ghici ciuperca ce-i?”, asortate cu mentionari ale dlui. profesor Voiculescu, ascuns pe nedrept in beciurile patriei. Mihai Gadea nu l-a intrebat de datoria externa a Romaniei si cat a imprumutat in mandatul sau pentru ca sa avem crestere economica, nu a pomenit de slabiciunile unui guvern care inca se chinuie sa atraga fonduri europene si mai ales nu i-a pus intrebarea cea mai fireasca: De ce nu dati dovada de decenta si demnitate , dandu-va demisia sau suspendandu-va din functia de premier? Nu avea cum sa il inghesuie in corzi ca doar sunt o televiziune de partid, care are norma de laudatio pentru fiecare zi, in grila de programe.

Vom astepta pana in august sa vedem daca se vindeca genunchiul operat si daca expertiza financiara comandata de procuror va albi CV-ul prim-ministerial. Intr-o lume normala, un demnitar aflat in pozitia lui s-ar fi retras din luminile rampei lasand guvernarea unei alte persoane mai putin compromise. Dar politicienii romani nu au barbatie si curaj decat in crivaturile junelor din rezerva de cadre a partidului. Pana atunci se vor mai lua cateva masuri populiste, copiii institutionalizati vor mai primi doi lei la norma de hrana, se vor mai construi cateva biserici, temple si moschee, militarii vor primi bocanci noi, iar in puscariile patriei se va inlocui linoleul insalubru cu gresie antiderapanta.

E vara, e canicula, e perioada concediilor, iar alesii patriei se duc sa se racoreasca in statiuni exotice, contribuind la PIB-ul Greciei, Turciei sau al altor tari bananiere. Constructia europeana se clatina, la nord avem razboi, la est moldovenii nu au guvern si fac foame, la sud a crescut pretul castravetilor, iar la vest armata maghiara construieste un zid al rusinii care va separa Europa civilizata de invazia barbarilor. E cald…foarte cald!

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole