CSAT: 1.775 de militari si 1.867 de jandarmi si politisti vor participa in 2018 la misiuni in afara tarii

Reclame home 1
Reclame home 1

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a aprobat, marti, Planul de intrebuintare a fortelor Armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in anul 2018, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Ministerul Apararii Nationale va putea participa, in 2018, in afara granitelor statului roman cu 1.775 de militari, ceea ce reprezinta o crestere cu 286 de militari fata de anul trecut. Militarii pot fi desfasurati in teatrele de operatii, precum si in cadrul misiunilor individuale de observare si monitorizare. Alti 233 de militari se vor afla in tara, cu posibilitatea de a fi dislocati la ordin.

De asemenea, fortele Ministerului Afacerilor Interne puse la dispozitie, in anul 2018, pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO si ONU vor fi in numar de 1.867 de jandarmi si politisti — cu 340 mai multi fata de anul 2017. Dintre acestia, 1.018 vor participa la misiuni, iar 849 vor putea fi dislocati la ordin.

In comunicat se arata ca efortul principal va fi reprezentat, in continuare, de participarea cu forte si mijloace la misiunea NATO din Afganistan — Resolute Support Mission, concomitent cu mentinerea participarii la operatiile NATO KFOR si UE ALTHEA din Balcani.

“Prin participarea la astfel de misiuni, statul roman se implica activ in promovarea stabilitatii si securitatii regionale si globale, in combaterea terorismului international, actionand in conformitate cu Strategia nationala de aparare a tarii pentru perioada 2015-2019”, se precizeaza in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2