CSM Baia Mare, invingatoare in Cupa Romaniei la sah rapid (FOTO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Organizata in premiera la Alba Iulia, Cupa Romaniei la sah rapid a oferit iubitorilor sportului mintii albaiulieni un spectacol total oferit de cele 22 de echipe participante, 18 in competitia masculina si 4 in cea feminina.

Intrecerea masculina a fost una marcata de prezenta unuia dintre cei mai buni sahisti din lume in ultimele doua decenii, Alexei Shirov (Letonia). Campion mondial de juniori sub 16 ani in 1988 la Timisoara si de juniori sub 20 de ani in 1990, marele maestru leton a devenit vicecampion mondial FIDE in 2000, cand a fost invins in finala disputata impotriva indianului Viswanathan Anand, fiind de asemenea finalist al Cupei Mondiale in 2007, cand a pierdut impotriva lui Gata Kamsky.

In anul 1999 Alexei Shirov ar fi trebuit sa joace un meci pentru titlul mondial cu Gary Kasparov, dupa ce il invinsese pe Vladimir Kramnik cu 5,5 – 3,5, insa Kasparov a refuzat sa joace acel meci, punandu-si titlul in joc impotriva lui Vladimir Kramnik in 2000, ceea ce in cele din urma a dus la sciziunea sahului mondial in doua organizatii in urmatorii ani.

La Alba Iulia marele maestru international Alexei Shirov a condus spre castigarea cupei de catre echipa Clubul de Sah al Municipiului Baia Mare, din a carei componenta au mai facut parte marii maestri internationali Andrei Murariu si Tiberiu Georgescu, maestrul international Vlad Barnaure si juniorul Andrei Dolana.

Echipa condusa de managerul Ioan Daniel Pop se afla la a cincea victorie consecutiva in Cupa Romaniei, performanta de la Alba Iulia fiind cu atat mai meritorie cu cat din echipa au lipsit doi titulari de drept, Dieter Nisipeanu si Levente Vajda, care in aceste zile participa la Openul International al Ungariei de la Zalakaros.

Pe locul secund s-a clasat cealalta mare favorita la castigarea trofeului, AEM Luxten Timisoara, condusa de antrenorul emerit Sergiu Grunberg, Shirov Alexei Barnaure Vlad-Victor Murariu Andrei Georgescu Tiberiu-Marian Dolana Andrei-Theodor IDeac Gheorghe

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *