CSM Bucuresti, victorie de exceptie in Norvegia. Cristina Neagu a fost FENOMENALA!

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

CSM Bucuresti a suferit mult in Norvegia, dar a castigat cu 25-23 pe terenul echipei Vipers Kristiansand, intr-un meci din Grupa 1 principala a Ligii Campionilor la handbal feminin. Cristina Neagu a fost din nou magica, reusind sa marcheze 14 goluri, scrie prosport.ro.

CSM Bucuresti a suferit mult in ultima vreme, cel putin pana la aceasta ora, a suferit mult si la jocul din Norvegia, dar in final a obtinut cea mai frumoasa victorie a sezonului. „Tigroaicele” au avut o revenire exceptionala la final, asa cum nu s-a intamplat in alte cazuri, care le onoreaza cu adevarat cartea de vizita.

La fel ca si in precedenta deplasare in capitala Ungariei, CSM Bucuresti a ratat startul partidei. Reprezentanta Romaniei a incercat cateva actiuni consecutive sa se impuna prin angajarea pivotului, dar a reusit sa inscrie doar la a patra actiune, prin Dragana Cvijic (min. 5). Pana atunci, Vipers a luat deja initiativa, apasand la maximum pedala de acceleratie. Cu patru contraatacuri, dar si alte actiuni fructificate pe faza a doua, gazdele s-au desprins la 11-6 in minutul 18.

CSM Bucuresti a avut reactie la Kristiansand, astfel ca din acest moment jocul nu a mai semanat cu povestea din Budapesta. In primul rand, „tigroaicele” au fost foarte determinate, iar puterea de lupta s-a regasit in modul cum s-au aparat. Au inceput sa stranga randurile, au avut si poarta, iar de la un minut la altul au prins tot mai multa incredere. In atac, Cristina a renuntat pentru o vreme la jocul cu pivotul si a incercat sa faca ce stie cel mai bine, sa marcheze goluri. Astfel, in minutul 26, fetele lui Adrian Vasile au revenit la 11-12. Au avut si cateva sanse de a restabili egalitatea, dar acest lucru nu s-a intamplat pana la pauza.

Dupa alte tentative esuate, CSM a egalat Vipers in minutul 43 (scor 17-17). Echipa a depus un efort considerabil pentru a reveni din urma, iar la primul moment de relaxare a fost taxata din nou de nordice. Profitand de cateva erori in atac, Kristiansand a luat din nou viteza si a ajuns la 22-18 in minutul 53. Linia de 9 metri a echipei CSM a avut cateva minute in care nu a mai reusit sa iasa in evidenta, astfel ca Adrian Vasile a schimbat tactica pentru a valorifica mai bine potentialul Cristinei Neagu. Astfel, a trimis doi pivoti si a jucat 7 vs 6 in atac. Iar de aici, Cristina si-a inceput recitalul!

Interul stanga a marcat la foc automat, au venit primele reusite si din extrema dreapta, prin Itana Grbic, iar „remontada” a fost realizata in mai putin de patru minute (scor 22-22, min. 56). Vipers s-a debusolat pe final, resimtind si oboseala. Gazdele au avut doar 12 jucatoare pe foaia de joc, dar si cateva mari absente, in frunte cu Loke si Arntzen.

CSM Bucuresti a jucat ultimele minute ca o mare echipa, a aratat mai aproape de adevar, iar dupa ce a preluat conducerea in minutul 57 (scor 23-22) a reusit sa faca si sprintul spre victorie. Emotiile au ramas totusi mari pana in ultimele secunde, mai ales dupa ce Crina Pintea a ratat unu la unu in minutul 59, la scorul de 24-23. CSM a rezistat fara gol la ultimul atac al nordicilor, iar Itana Grbic a inchis tabela.

Cristina Neagu a avut o seara magica, dar nu trebuie omisa nici prestatia Denisei Dedu. Portarul a vrajit poarta si in Norvegia, aparand multe mingi grele in situatii critice pentru echipa. La scorul de 19-22, ea a avut doua parade, cu ajutortul carora a reusit sa revina la 21-22.

CSM Bucuresti a obtinut la final o victorie mare in Norvegia, echivalenta in mare masura cu calificarea in sferturile de finala. Dar lupta nu s-a incheiat, pentru ca „tigroaicele” trebuie sa traga si pentru o clasare cat mai buna in Grupa 1 pentru a avea sanse reale la Final Four, scrie prosport.ro.

Vipers Kristiansand – CSM Bucuresti 23-25 (12-11)
Pedersen, Yang; Andenaes, Aune 6, Jonasen 5, Morais, Andersen 3, Refsnes, Reistad 1, Tomac 6, Waade, Yttereng 2
Dedu, Grubisic, Ion; Curea, Cvijic 2, Grbic 3, Klikovac, Lekic 3, Marin, Martin, Moisa, Neagu 14, Omoregie 2, Perianu, Pintea 1, Torstensson

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1