CSM ii cere presedintelui Iohannis sa retrimita legea salarizarii in Parlament 

PNL

Consiliul Superior al Magistraturii a decis luni sesizarea presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, in vederea retrimiterii legii salarizarii in Parlament, pentru a fi analizate mai multe amendamente, au declarat pentru AGERPRES surse din Consiliu.

CSM este de parere ca ar trebui analizate amendamentele privind diferentele de salarizare dintre judecatorii de la judecatorii si cei de la tribunale, aceleasi diferente dintre procurorii de la parchetele de langa aceste instante, dar si modul de salarizare a unora dintre angajatii auxiliari din cadrul instantelor si parchetelor, au adaugat sursele citate.

Potrivit acelorasi surse, CSM mai cere si analizarea amendamentelor privind diferentele salariale dintre judecatorii si procurorii de pe acelasi palier.

Vineri, sectiile unite ale ICCJ au constatat ca nu sunt intrunite conditiile pentru sesizarea CCR pentru eventuale elemente de neconstitutionalitate ale legii cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Proiectul legii salarizarii unitare a personalului bugetar a fost adoptat miercuri in plenul Camerei Deputatilor, cu amendamente.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1