CSM recomanda ordonatorilor de credite eliminarea discrepantelor salariale din sistemul judiciar

PNL

judecatorPlenul CSM a adoptat marti o hotarare de principiu prin care recomanda ordonatorilor de credite eliminarea discrepantelor salariale existente in sistemul judiciar, astfel incat personalul care beneficiaza de aceleasi conditii sa fie platit la nivelul maxim al salariului de baza/indemnizatiei de incadrare din cadrul institutiei sau autoritatii in care isi desfasoara activitatea, informeaza AGERPRES.

Astfel, CSM recomanda ca in interpretarea acestor dispozitii legale sa se aiba in vedere principiul de drept mentionat in expunerea de motive a OUG nr. 20/2016 si in cuprinsul art. 31 din OUG nr. 57/2015, asa cum a fost modificata si completata prin OUG nr. 20/2016, se arata intr-un comunicat transmis marti AGERPRES.

“In sedinta de azi, 23 august 2016, plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate de voturi, a hotarat ca dispozitiile OUG nr.20/2016 pentru modificarea si completarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative sunt aplicabile si familiei ocupationale Justitie”, se precizeaza in comunicat.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1