CSM: Sunt indicii ca procurorul general a incalcat Codul deontologic

PNL

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis luni ca exista indicii privind incalcarea de catre procurorul general Augustin Lazar a Codului deontologic atunci cand acesta a vorbit despre ”inculpati de rang inalt”, facand referire la anumiti membri din comisiile speciale parlamentare, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Augustin Lazar a precizat, pentru AGERPRES, ca decizia plenului CSM este nelegala si o va ataca in instanta.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, la sediul CSM, ca procurorul general nu poate sa spuna ca nu a avut proprietatea sintagmei “niste inculpati de rang inalt”.

“O vad intr-o succesiune fireasca, pentru ca CNCD a decis cu privire la altcineva – o sintagma asemanatoare – faptul ca este o discriminare. Acel cineva, autorul acelei sintagme, din cate stiu, nu este jurist si ai putea sa spui ca n-a avut pe deplin proprietatea termenilor. Dar in cazul nostru, procurorul general nu poate sa spuna ca n-a avut proprietatea sintagmei “niste inculpati de rang inalt” si nici nu poate sa spuna ca s-a referit la altcineva decat la membrii comisiei, cum a incercat sa acrediteze astazi”, a spus Toader.

Anul trecut, Augustin Lazar a facut o declaratie in care a vorbit despre ”inculpati de rang inalt”, facand referire la anumiti membri din comisiile speciale parlamentare.

Inspectia Judiciara a propus sanctionarea lui, sustinand ca procurorul general a incalcat Codul deontologic atunci cand a afirmat ca “inculpati de rang inalt” ii hartuiesc pe procurori in comisiile speciale parlamentare.

Pe 26 iunie, Sectia pentru procurori a CSM a respins solicitarea de sanctionare, insa Inspectia Judiciara a contestat decizia la plenul CSM.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1