Cu avocatul poporului „dezertat” in concediu, Guvernul PSD-ALDE forteaza epurarea intregului DNA

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ordonanta de urgenta care modifica Legile Justitiei, publicata aseara in Monitorul Oficial, blocheaza activitatea DNA. Ordonanta este mai periculoasa decat OUG 13, prevederile sale fiind mai parsive si cu consecinte mai greu de anticipat. DNA risca sa ramana o structura scriptica, nu una functionala. Daca vor fi aplicate prevederile OUG, DNA va ramane fara procurori.

Art. II al ordonantei stabileste noi conditii pentru a fi procuror in cadrul DNA – vechime de minimum 10 ani si sa fie admisi in urma unui concurs. Nu obiectam in fata acestor conditii. Ticalosia, insa, urmeaza acum: la art. VII al ordonantei se specifica, intr-un mod fara precedent, faptul ca procurorii DNA, DIICOT si de la PICCJ raman in functie doar daca indeplinesc noile conditii. Ori, pana acum nu au existat aceste conditii, asadar nici un procuror nu poate ramane in cadrul DNA. Aici este bomba plasata de Tudorel Toader. Guvernul PSD doreste ca aceasta lege sa se aplice retroactiv, lucru inadmisibil si cu efecte, iata, catastrofale – epurarea tuturor procurorilor actuali din DNA.

Astazi, Consiliul Superior al Magistraturii a spus ca legea nu se poate aplica decat pentru viitor. Aceasta interpretare, desi corecta in mod evident, nu pare a fi luata in calcul de acest guvern.

„Prin aceste prevederi, PSD-ALDE a pulverizat DNA. Sunt norme aberante cu efect retroactiv. Vorbim de incalcarea unui principiu constitutional, cel prevazut in art. 15 alin. (2), care prevede ca „legea dispune numai pentru viitor”. Miza este dosarul Tel-Drum. Procurorul de caz are putin peste 8 ani vechime. OUG il face incompatibil. Dosarul trebuie reluat de la zero de un procuror pe care-l va numi conducerea DNA. Spre exemplu, daca procurorul Adina Florea, propusa de ministrul Tudorel Toader, ajunge sefa DNA, carui procuror ii va da sa instrumenteze dosarul?

Cu siguranta unuia care intelege foarte bine ca seful de partid al tatalui procuroarei Florea este Liviu Dragnea. PSD-ALDE confisca o tara. Milioane de oamenii cinstiti sunt batjocoriti, umiliti, jigniti de trinomul Dragnea-Tariceanu-Toader”, a spus deputatul USR, membru in comisia juridica a Camerei Deputatilor, Vlad Emanuel Durus.

Institutia care poate ataca la Curtea Constitutionala aceasta miseleasca ordonanta este Avocatul Poporului. USR a incercat azi sa-l determine, cu argumente, pe Victor Ciorbea sa faca acest lucru. Avocatul poporului era „dezertat” din institutie in concediu, fara sa-si delege atributiile. Astfel de episoade care pica la fix, nu te lasa sa crezi in coincidente. Pretul unui concediu luat la timp de Ciorbea il platesc romanii, lunar, in urma votului dat luni in Senat de majoritatea PSD-ALDE. Acestia au decis ca avocatul poporului poate cumula indemnizatia cu pensia special. Astfel, Victor Ciorbea va incasa lunar 36.000 de lei.

Biroul comunicare,

Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *