Cu o luna inaintea alegerilor parlamentare, Senatul a adoptat majorarea pensiilor

home camp2
home camp2
home camp2

pensionariAzi, senatorii au adoptat tacit doua propuneri legislative, una care prevede majorarea pana la 1.072 de lei a punctului de pensie incepand cu 1 ianuarie 2017 si la peste 1.200 de lei de la 1 iulie 2017, iar cealalta majorarea pensiilor celor care au lucrat in CAP-uri.

Prima propunere, initiata de mai multi parlamentari, in majoritate de la PSD, prevede ca valoarea punctului de pensie sa nu fie mai mica decat 40% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat incepand cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat incepand cu 1 iulie 2017.

Castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2016 a fost de 2.681 lei, iar valoarea punctului de pensie de 871,7 lei.

Potrivit propunerii de modificare a Legii nr.263 privind sistemul unitar de pensii publice, pensiile fostilor membri ai cooperativelor agricole din agricultura se majoreaza la 500 de lei prin acordarea unei indemnizatii sociale.

Ambele propuneri legislative aveau rapoarte de admitere din partea comisiilor de specialitate. Pentru ambele proiecte termenul de adoptare tacita a fost implinit pe 2 noiembrie 2016.

Proiectele vor merge la Camera Deputatilor, care le va dezbate in calitate de for decizional.

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *