CU PUȚIN NOROC – Borșa reintră în randul orașelor unde se vor putea organiza întreceri de schi și biathlon

Reclame home 1
Reclame home 1
Orașul Borșa va (re)intra cat de curand în randul orașelor unde se vor putea organiza competiții internaționale de schi sau biatlon. Deja oficialii Federației Internaționale de Schi, alături de cei ai Federației Romane de Schi-Biatlon, au fost la Borșa pentru o primă evaluare, aceștia fiind mulțumiți de condițiile oferite sportivilor, dar și publicului care va lua parte la acest gen de competiții.
„Avem pârtie olimpică de schi, avem potențial, drumuri de acces foarte bune și, în curând, vom avea și documentul care ne va permite să organizăm competiții internaționale. Prima vizită de evaluare în teren a oficialilor de la Federația Internațională de Schi (FIS) și Federația Română de Schi-Biatlon (FRSB) a avut loc deja. Urmează în cel mai scurt timp să definitivăm documentația necesară și să primim omologarea”, spune primarul Ion Sorin Timiș.
În Borșa au avut loc de-a lungul timpului numeroase competiții de acest gen. Ba mai mult, Borșa a fost la un pas să găzduiască Olimpiada de Iarnă din anul 1948, însă nu a fost să fie. Iar unii spun că Borșa a pierdut ocazia de a organiza acest eveniment din motive strict politice, comunismul nefiind atunci agreat. La Borșa am avut cea mai mare trambulină naturală din Europa. Spunem am avut pentru că acum abia dacă se mai vede, fiind împanzită de ierburi.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2