Cu scoli fara dotare si toalete in fundul curtii, Guvernul Dancila taie bani de la educatie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul PSD-ALDE a facut saptamana trecuta a doua rectificare bugetara din acest an. Cu venituri bugetare supraestimate atat la construirea bugetului cat si la rectificarea bugetara din septembrie, Guvernul se vede obligat sa reduca sumele de la investitii pentru a se incadra in cifra de deficit de 3%.

Cei mai multi bani se vor taia de la Ministerul Transporturilor, 1,16 miliarde de lei, in conditiile in care Romania sufera atat la infrastructura rutiera, cat si la cea feroviara. Ministerul Educatiei Nationale va pierde 198 milioane de lei, Ministerul Fondurilor Europene 164,9 milioane de lei, iar Ministerul Cercetarii si Inovarii 228,9 milioane de lei. In total sunt 10 ministere care vor avea rectificare negativa. Bani in plus vor primii 7 ministere, printre care Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Sanatatii. Sumele sunt pentru plata unor drepturi salariale, alocatii si indemnizatii.

„Rectificarea descrie minciuna pe care s-a construit bugetul si incompetenta Guvernului PSD-ALDE. Educatiei i se taie bani importanti, in timp ce sute de scoli din Romania au toaleta in fundul curtii. In programul de Guvernare s-a promis construirea, in 4 ani, a 2500 de scoli, gradinite si unitati after-school. Nu s-a atins nici 3% din promisiune.

Nu avem autostrazi, drumuri rapide, dar ne spune ministrul de finante ca nu s-au putut cheltui banii alocati. Guvernul acesta are in functii numai incompententi, care nu pot face investitii nici cu fonduri europene, nici cu sume din bugetul national”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Durus. Biroul comnicare, Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole