Cuba afirma ca a pierdut 4,3 miliarde de dolari din cauza sanctiunilor americane

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Embargoul impus de Statele Unite a provocat Cubei pierderi de 4,321 miliarde de dolari, intre aprilie 2017 si martie acest an, a anuntat vineri Ministerul de Externe de la Havana, citat de AFP, informeaza AGERPRES.

„Pe parcursul perioadei observate in raport, blocada a provocat pierderi de ordinul a 4,321 miliarde de dolari pentru Cuba”, a declarat ministerul intr-un document oficial.

Cuba si Statele Unite si-au restabilit legaturile in iulie 2015 dupa peste 50 de ani de intrerupere, dar Congresul american a mentinut embargoul, impotriva dorintei presedintelui din acea vreme, Barack Obama.

De la introducerea sa in 1962, „blocada a provocat, la preturile actuale, prejudicii estimate la peste 134,499 de miliarde de dolari” pentru economia cubaneza, a adaugat ministerul.

In noiembrie 2017, vizand sa limiteze apropierea initiata de predecesorul sau, Donald Trump a restabilit o serie de sanctiuni, dar le-a permis americanilor „sa calatoreasca in Cuba si sa sprijine micile intreprinderi private” de pe insula.

Aceste masuri „au provocat o scadere considerabila a numarului de vizite provenind din Statele Unite si au generat obstacole majore relatiilor economice si comerciale ale intreprinderilor cubaneze cu potentiali parteneri americani sau tari terte”, a precizat textul ministerului de la Havana.

„Intensificarea blocadei impuse Cubei a fost insotita de o retorica agresiva, amenintatoare, lipsita de respect, precum si de constrangeri din partea celor mai inalte niveluri ale administratiei americane, ceea ce provoaca o lipsa de incredere majora si nesiguranta”, a adaugat documentul.

In baza unei rezolutii a Adunarii Generale a Natiunilor Unite, intitulata „Necesitatea de a ridica embargoul economic, comercial si financiar impus de Statele Unite ale Americii impotriva Cubei”, insula prezinta in fiecare an un raport la ONU.

Din 1992, Adunarea Generala a ONU a aprobat de 26 de ori acest raport, ceea ce este interpretat ca o respingere a embargoului.

In acest an, el va fi prezentat in cursul sesiunii anuale a Adunarii Generale, la o data ce urmeaza sa fie anuntata.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole