Cubanezii vor avea, in sfarsit, acces la internet mobil

Cubanezii vor avea incepand de marti acces deplin la internet pe telefoanele mobile, a anuntat directoarea companiei de stat care detine monopolul in telecomunicatii, relateaza DPA, informeaza AGERPRES.

Mayra Arevich, directoarea Companiei de telecomunicatii din Cuba (ETECSA), a declarat, in cadrul unui anunt televizat, ca populatia va primi acces ”gradual si progresiv” la date mobile.

Patru pachete de date mobile vor fi disponibile, insa acestea se vor adresa doar posesorilor de dispozitive dotate cu tehnologie 3G, se precizeaza intr-un comunicat emis de ETECSA.

”Cuba trebuie sa cumpere infrastructura de telecomunicatii in dolari si cu toate limitarile impuse de embargo”, a declarat Arevich cu referire la restrictiile economice care au fost relaxate sub administratia Obama, dar care au fost recent reimpuse de presedintele american Donald Trump.

Cuba, una dintre tarile cu cea mai scazuta rata de conectare la internet, a inregistrat o expansiune graduala a accesului public la reteaua informatica mondiala prin intermediul ETECSA, care detine monopolul in telecomunicatii, a indicat organizatia Freedom House.

Insa, “ratele de penetrare si vitezele de internet continua sa ramana in urma mediilor regionale, iar accesul la internetul global in Cuba este extrem de restrans din cauza preturilor ridicate si a reglementarilor guvernamentale ale punctelor de acces”, se arata intr-un raport din luna noiembrie.

Presedintele Miguel Diaz-Canel a devenit in octombrie primul lider din Cuba prezent pe retelele de socializare si si-a exprimat intentia de a stimula utilizarea noilor tehnologii si a retelelor de socializare in aceasta tara.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1