Cufundata prea devreme in intuneric, Ungaria vrea sa renunte la ora de iarna

PNL

ceas-somnUngaria preconizeaza sa renunte la ora de iarna, pentru a intarzia caderea intunericului, deosebit de precoce in aceasta tara din estul Europei, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

O propunere de lege in acest sens a fost adoptata de unanimitate intr-o comisie parlamentara si va fi supusa curand votului deputatilor, potrivit ziarului Magyar Nemzet.

Situata la extremitatea orientala a principalei zone orare europene, in estul Ungariei soarele apune la ora 15:40 (14:40 GMT) in plina iarna, cu 75 de minute mai devreme decat la Paris, aflat la o latitudine comparabila.

Cresterea numarului orelor de lumina dupa-amiaza ar avea un impact pozitiv asupra sanatatii umane, atat din punct de vedere mental cat si fizic, potrivit promotorilor acestei legi. Legea ar reduce numarul accidentelor de trafic si ar facilita lucrarile agricole.

O majoritate de 80 la suta dintre unguri a fost de acord cu mentinerea orei de vara pe tot parcursul anului, potrivit unui sondaj recent.

Propunerea de lege, prezentata de partidul de extrema dreapta Jobbik, a fost aprobata de toate partidele reprezentate in comisie si este susceptibila sa intre in vigoare anul viitor, noteaza ziarul Magyar Nemzet.

La inceputul lunii septembrie, Turcia a decis sa mentina in vigoare ora de vara pe intreg parcursul anului, pentru a le permite cetatenilor “sa profite mai mult timp de lumina zilei”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1