Culisele organizarii Eurovision 2018 in Baia Mare. Pentru cine trage sforile secretarul Lia Muresan

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


In cadrul ultimei sedinte a Comisiei Juridice a Consiliului Local Baia Mare, pe ordinea de zi, la Diverse, s-a regasit si adresa facuta de catre TVR, in care se solicita ca pana in 14 iulie a.c. sa se comunice daca Municipiul Baia Mare are disponibilitatea, dar si sursele de finantare, pentru organizarea EUROVISION 2018.

Secretarul Municipiului Baia Mare, Lia Muresan, a facut precizarea ca se afla pe ordinea de zi adresa TVR doar ca si o informare.

Parerile membrilor Comisiei Juridice au fost PRO si CONTRA

“Parerea mea este ca Televiziunea Romana arunca pisica moarta in curtea altora”, a intervenit un membru al comisiei.

Chiar si asa, secretara Lia, cum o numesc consilierii, a venit cu unele argumente care tradau vadit inspre organizarea evenimentului. Excesul de zel al acesteia ne-a facut sa credem ca jurista Lia este “ambasadorul” TVR, care trebuie sa convinga un grup de “neinitiate”, precum consilierele membre in comisie, ca respectivul spectacol, de mare avengura, “da bine” pentru imaginea orasului nostru.

Scriem aceste lucruri, pentru ca in cadrul Comisiei de Urbanism, din 4 iulie a.c., acest punct de la Diverse a fost ridiculizat, iar secretara Lia nu a insistat pentru ca a vazut ca nu are pe cine sa convinga.

Facand o paralela, am remarcat doua moduri de abordare diferite…

Lia Muresan, secretar Primaria Baia Mare: ”Probabil, modul in care s-a organizat la Baia Mare a fost de… top, dincolo de toate. Si, probabil, ei au fost foarte incantati. Au fost tratati…, ca noi suntem oameni ospitalieri si caldurosi. Eu cred ca ei cer la toate orasele mari….“

Mariana Pop si-a exprimat si ea public punctul de vedere.

Mariana Pop, consilier local: “Noi intotdeauna uitam aspectul asta. Ideea e ca tot incercam sa ne concentram pe faptul ce castiga altii. Dar noi trebuie sa ne gandim ce castiga pana la urma baimareanul, ca nu se intalneste cu un astfel de eveniment in fiecare zi. Dupa aia, se vorbeste, vrei nu vrei, de Baia Mare ca se organizeaza EUROVISION-ul aici. Deci si eu Pentru. Voi vota Pentru. Mi se pare ca e un act de cultura, nu putem sa-i inchidem poarta unui eveniment de top.”

Mariana Pop s-a referit la faptul ca voteaza Pentru in plenul Consiliului Local Baia Mare.

Intr-o alta ordine de idei, nu contestam faptul ca secretarul Lia Muresan a incercat sa mascheze unele imperfectiuni in ale exprimarii ca sa nu dea de banuit si a incercat sa fie solidara si cu membrii care s-au aratat a fi contra sau care au preferat sa se mai gandeasca pana la dezbaterea din plenul CL.

Dupa experienta celor doua comisii, ajungem sa credem cu tarie ca cineva de la “etaj” isi doreste cu ardoare organizarea acestui eveniment, iar “informarea” a fost ca o momeala pentru a vedea reactia consilierilor… Se merita un proiect de hotarare in plenul CL, de vineri 14 iulie, sau nu?

Reamintim ca anul trecut, organizarea Eurovision a costat Municipiul Baia Mare peste 150 mii euro. De acesti bani s-a ales praful, pentru ca Romania nu a participat la concursul final din cauza datoriilor acumulate de TVR. Deci, teapa. Am aruncat banii pe fereastra.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2