Cultul personalitatii: Chereches se omagiaza singur, intr-o inscriptie amplasata la Turnul Stefan

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

catalin chereches inscriptie piata cetatii baia mare turnul stefan

UPDATE: Placa megalomaniei a disparut din Piata Cetatii. La doar cateva ore de la postarea textului nostru, in care atrageam atentia asupra faptului ca primarul Chereches incearca sa isi lege numele de toate edificiile orasului, inclusiv prin inscriptii care ii poarta numele, placa metalica recent amplasata in zona Turnului Stefan s-a facut nevazuta. In locul respectiv, a ramas doar suportul amplasat pe un morman de pietre specifice proiectului de reabilitare.

placa piata cetatii baia mare turnul stefan

Megalomanie pana la capat, aceasta este deviza primarului baimarean Catalin Chereches. Cu fiecare ocazie, edilul tine sa isi lege numele de toate investitiile de ieri si de azi ale orasului, indiferent de aportul adus pentru finalizarea lor.

Recent, in Piata Cetatii, reabilitata in cadrul unui proiect european, si-a amplasat un element metalic care il scoate in evidenta, trecatorului neavizat indicandu-i-se numele ctitorului respectivei lucrari.

Ramane de vazut cat de oportuna si legala este acea placa, avand in vedere doua aspecte: elementul metalic purtand numele lui Catalin Chereches nu a fost prevazut in proiect, iar in al doilea rand, fiind vorba de un monument istoric, amplasarea sa acolo impunea avizul Ministerului Culturii.

In realitate, lucrurile stau altfel atunci cand vorbim de enumerarea celor care si-au adus aportul pentru realizarea Pietei Cetatii. Proiectul a fost conceput de vechile administratii ale orasului, in urma cu mai bine de zece ani. La renovarea Turnului Stefan, piesa principala din Piata Cetatii, se lucreaza de foarte multi ani (asa cum se vede in fotografia de mai jos, realizata in 2009), la conducerea Primariei perindandu-se in tot acest rastimp mai multi edili (Cristian Anghel, Mircea Dolha, Istvan Ludescher).

Probabil, Chereches a tinut sa ii apara numele la loc de cinste, pentru aceia dintre baimareni care uita ca l-a amenintat cu moartea pe seful de santier, iar pe constructor cu falimentarea firmei.

Ne asteptam ca pe viitor sa ii vedem numele gravat pe usa bisericii din apropiere, iar apoi sa asistam la organizarea unui referendum pentru schimbarea denumirii orasului.

Ciprian DRAGOS

turnul stefan reabilitare

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

12 Comments

 1. olaru Ionel

  Este incredibil. Dar chiar nimeni nu-i face o plangere la omul ăsta? Autoritatile dorm? Cine e sef la cultura? Are dreptul sa-si puna numele într-un loc istoric?

  Reply
 2. Florescu Zamfira

  Dumnezeule mare. Se rascolesc strabunii nostri in mormânt vazand de ce este in stare acest primar nesimțit.

  Reply
 3. Pintea Ioan

  Cherecheș opreste-te! Baia Mare nu este orasul tau. Este al baimarenilor! Nu poti face ce doresti tu. Nu e normal sa-ti pui numele într-un astfel de loc.

  Reply
 4. Ghiță Munteanu

  Stati ca nu ati vazut nimic. A pus ceva de genul si in cimitirul Horea1. Cu mesajul bine ati venit in cimitir. Semnat primarul Catalin Cherecheș.

  Reply
 5. GRIG

  dle falosenia e boala grea. Cer consiliului local sa decida punerea inscriptiei: Lucrare realizata de primarul Chereches si pe urmatoarele obiective: Podul Viilor, Catedrala ortodoxa, cresa 5, toaletele publice de langa parcu Mara, magazinu Profi, etc..etc…etc

  Reply
 6. dilau

  prietene kake, eu zic sa-ti tragi si o statuie de vreo 30 de metri la semiluna cu urmatorul mesaj:- „bine ati venit in kakestan -„. asa stie tot omul cine, ce, cum, unde……….

  Reply
 7. Adelina M.

  Ce-i ghiveciul ala acolo? Jumatate din inscriptie cu diacritice, jumatate fara.
  Acel V intors eu cum il citesc in limba romana 🙂 ? O da, ma scuzati e un fel de latina morosenizata. NU-i asa?
  Si totusi cine e acel primar de pe inscriptie ca eu nu l-am vazut in poza si nici nu am auzit de el 🙂

  Reply
  1. dilau

   mai adelina, acel ultim V intors – defapt mai e unul – il citesti W si mai pui C de la urma. ce nu ti clar?.:))))

   Reply
 8. Emi

  De ce va este ciuda pe el eu zic ca poate ar trebuii sa ne fie mila vazandui iesirile de paranoia de care sufera si inca ceva parca il mai vedem inca 4 ani primar caci stie sa prosteasca electoratul.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole